Yöneticiler için hesap yönetimi
Kullanıcı eklenmesi ve kaldırılması
Autodesk Account hesabında yöneticiler, ekiplere kullanıcı ekler ve buradan kullanıcıları kaldırır. Ekip, yöneticilerin kullanıcıları, atamaları ve ayarları yönettiği merkezi bir alandır. Ekip, Autodesk hesabıyla eklenen kullanıcıları, harici kullanıcıları ve Autodesk bulut işbirliği ürünlerinde çalışan kullanıcıları içerir. Ekipler hakkında daha fazla bilgi için Ekiplerin yönetilmesi bölümüne bakın
Yöneticiler, aşağıdaki yöntemlerle kullanıcılara Autodesk ürün ve hizmetlerine erişim hakkı verebilir:
Kullanıcıların bireysel olarak davet edilmesi veya topluca içe aktarılması. Mevcut Autodesk hesabı olmayan kullanıcılar, kendi e-posta adresleri ve şifreleriyle hesap oluşturma bağlantısı içeren bir onay e-postası alır.
Çoklu oturum açma (SSO) özelliğiyle zamanında (JIT) temel hazırlık üzerinden kullanıcıların otomatik olarak eklenmesi. JIT temel hazırlık, yeni kullanıcılar için otomatik olarak hesaplar oluşturur ve SSO ile Autodesk'te ilk kez oturum açtıklarında onları ekibinize ekler. Daha fazla bilgi edinmek için JIT temel hazırlık nasıl çalışır? bölümüne bakın
Business Success Plan kullanıyorsanız onları dizin senkronizasyonuyla ekleyebilirsiniz. Dizin senkronizasyonu ile kuruluşunuzun dizininde, Autodesk Account hesabındaki ekibinizle otomatik olarak senkronize edilebilecek kullanıcı grupları oluşturabilirsiniz. Bu şekilde, yeni kullanıcılar, oluşturulan hesaplarında oturum açmaya gerek kalmadan ekibinize katılabilir. Daha fazla bilgi için Active Directory Senkronizasyonunu Anlama (İngilizce) bölümünü inceleyin.
Kullanıcıların Hub'lar üzerinden eklenmesi. Ekibinizin verileri güvenli bir şekilde depolayıp paylaşmasına ve Autodesk iş birliği ürünleri (şu anda Autodesk BIM 360, Autodesk Construction Cloud, Flow Production Tracking, Autodesk Forma, ve Autodesk Fusion) üzerinden projeler üzerinde iş birliği yapmasına izin vermek için ekip üyelerini ve izinlerini yönetmek üzere bir hub kullanabilirsiniz.
Kullanıcı ekleme ve kullanıcıları kaldırma hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu makalenin sonundaki videoyu izleyin.
Not: Yeni abonelikler oluşturmak veya mevcut abonelikleri iptal etmek için aşağıdaki yöntemleri uygulamayın. Bu işlemler için Lisans eklenmesi veya azaltılması sayfasına gidin.
Gezinme menüsünde Kullanıcı Yönetimi > Kullanıcıya Göre'yi seçin.
Kullanıcı davet etmek istediğiniz ekibi belirleyin ve ardından Kullanıcıları Davet Et'i seçin.
Kullanıcının adını, soyadını ve e-posta adresini girin.
Davet Gönder'i seçin. Not: Mevcut bir Autodesk Account hesabı olan kullanıcılar ekibinizde Doğrulandı olarak görünür. Mevcut bir hesabı olmayan kullanıcılar Davet Edildi olarak görünür ve bu kullanıcılara, hesap oluşturmaları için bir davet e-posta gönderilir. Davet edilen kullanıcılar, 7 gün içinde e-postadaki bağlantıyı kullanarak hesaplarını oluşturabilirler.
Aboneliğiniz başladıktan sonra 30 gün boyunca hesabınızda kılavuzlu kurulum bilgileri gösterilir. Bu kurulumda, hesaplarını doğrulamamış kullanıcılar belirtilir. 30 günden sonra her kullanıcının durumunu (Doğrulandı veya Davet Edildi olarak görünür) kontrol etmek için Kullanıcı Yönetimi > Kullanıcıya Göre bölümüne gidin.
Bir kullanıcı hesabını 7 gün içinde doğrulamazsa e-posta adresini kontrol edin ve daveti yeniden gönderin:
Kullanıcı Yönetimi > Kullanıcıya Göre bölümüne gidin.
Kullanıcıyı belirleyin ve Tekrar Davet Gönder'i seçin.
İçe aktarmak istediğiniz en fazla 5.000 kullanıcıyı içeren bir CSV dosyası hazırlayın.
Her kullanıcıya tek bir satır ekleyin.
İlk kullanıcınızı 2. satıra ekleyin. Satır 1 dikkate alınmaz.
3 sütun ekleyin: Ad, soyadı ve e-posta adresi.
Listeniz aksanlı Batı Avrupa dilleri (é, ü, ñ vb.) veya Latin alfabesi dışı alfabeler (Çin, Arap, Kiril, Kore vb.) gibi İngilizce dışı alfabeler içeriyorsa CSV UTF-8 (Virgülle ayrılmış) biçiminde kaydedin.
Gezinme menüsünde Kullanıcı Yönetimi > Kullanıcıya Göre'yi seçin.
Ekibinizi belirleyin ve Kullanıcıları Davet Et'i seçin. Not: Klasik kullanıcı yönetimini kullanıyorsanız Klasik kullanıcı yönetiminde kullanıcı ekleme bölümünü inceleyin.
İçe Aktar sekmesine gidin ve CSV dosyası yükle'yi seçin. Dosya yüklenirken çalışmaya devam edebilirsiniz. İçe aktarma işlemi tamamlandığında bir bildirim alırsınız.
Birincil, ikincil ve SSO yöneticileri, kullanıcıları Autodesk Account Hesabı Kullanıcı Yönetimi üzerinden kaldırabilir. Bir kullanıcının kaldırılması, o kullanıcının ürün ve hizmetlere erişimini kaldırır ancak kişisel Autodesk Account hesabını silmez.
Not:Autodesk Account hesabı ekibinizden çıkardığınız bir kullanıcı, Autodesk Construction Cloud'a ve Autodesk BIM 360 merkezlerine ve bu ekibe bağlı projelere erişimini de kaybeder. Autodesk iş birliği ürünlerine yönelik kullanıcı davranışı için bkz. Bulut iş birliği sitelerine erişimin kaldırılması. Herkesin bilgi sahibi olmasına ve sürprizlerle karşılaşmamasına yardımcı olmak için lütfen kullanıcıları ekibinizden çıkarmadan önce hub hesabını ve proje yöneticilerini bilgilendirin. Bu şekilde, hub yöneticileri etkilenen kullanıcıları Autodesk Construction Cloud ve Autodesk BIM 360'taki aktif projelere yeniden eklemeye hazır olabilir.
Bir kullanıcıyı kaldırmadan önce, tam olarak hangi erişimin değiştirileceğini özetleyen bir onay penceresi görürsünüz.
Kaldırılan kullanıcılar şunlara erişimlerini kaybeder:
Atanan ürünler
Hub'larla ilişkili tüm projeler veya veriler
Kaldırılan kullanıcılarınızın geçmişini görmek içinetkinlik günlüğüne bakın.
Kullanıcı Yönetimi bölümünde:
Kullanıcı Yönetimi > Kullanıcıya Göre'yi seçin (Kullanıcı Yönetimi'ni yalnızca yöneticiyseniz görürsünüz).
Bir kullanıcı seçin.
Kullanıcıyı kaldır simgesini (kullanıcı adının yanındaki çöp kutusu) seçin.
Onay penceresinde, Kaldır'a tıklayın.
Not: Yönetici ayrıcalıkları kaldırılmadığı sürece birincil yöneticiler kaldırılamaz. Tüm yöneticiler diğer ikincil yöneticileri ve SSO yöneticilerini kaldırabilir.
Kullanıcı Yönetimi bölümünde:
Kullanıcı Yönetimi > Kullanıcıya Göre'yi seçin.
Bir veya birden fazla kullanıcı seçmek için onay kutusunu işaretleyin. Kullanıcı listesinin sağ üst köşesinde, seçtiğiniz kullanıcı sayısını görebilirsiniz.
Kullanıcıları kaldır'ı seçin.
Kaldır'ı seçerek işlemi onaylayın.
Not: Dizin senkronizasyonundan eklenen birincil yöneticileri veya kullanıcıları kaldıramazsınız.
Bazı iş birliği ürünlerinde, iş birliği sitelerinize ve proje verilerinize erişimi devre dışı bırakmak için ek adımlar gerekebilir.
Aşağıdaki tabloda, kullanıcı Autodesk Account hesabı ekibinden kaldırıldıktan sonra hub/proje erişiminin nasıl olacağı açıklanmaktadır.
Ürün | Kullanıcılar hub'dan/projeden kaldırıldı mı? | Kullanıcı erişimi |
Autodesk Construction Cloud | Evet | Etkin deÄŸil--site verilerine eriÅŸilemiyor |
Autodesk BIM 360 | Evet | Etkin deÄŸil--site verilerine eriÅŸilemiyor |
Autodesk Fusion | Evet | Etkin deÄŸil--site verilerine eriÅŸilemiyor |
Info360 | Evet | Etkin deÄŸil--site verilerine eriÅŸilemiyor |
Flow Production Tracking | Evet | Etkin deÄŸil--site verilerine eriÅŸilemiyor |
Autodesk Forma | Evet | Etkin deÄŸil--site verilerine eriÅŸilemiyor |
Autodesk Tandem | Hayır | Aktif kalır |
Architecture, Engineering & Construction Collection için Autodesk Tandem | Hayır | Aktif kalır; site verilerine erişilemez |
Upchain | Hayır | Aktif kalır |
Kaldırılan bir kullanıcı etkin kalırsa kullanıcıyı devre dışı bırakmak veya sitenizden kaldırmak için Autodesk iş birliği ürünü sitenizin yöneticisiyle iletişime geçin.
Kullanıcı erişimini yönetmeye ilişkin talimatlar için iş birliği ürününüzün yardım bölümünü inceleyin. Autodesk Construction Cloud'da üye durumunu yönetmek için hesap üyelerinin yönetilmesi bölümüne bakın. Autodesk BIM 360 için bkz. Autodesk BIM 360 hesap üyelerinin yönetilmesi.
İlgili kaynaklar
Yardıma mı ihtiyacınız var? Autodesk Assistant'a sorun!
Assistant size yanıtları bulmanıza ya da bir temsilciyle iletişime geçmenize yardımcı olabilir.
Ne düzeyde desteğiniz var?
Farklı abonelik planları farklı destek kategorileri sağlar. Planınız için destek düzeyini öğrenin.
Destek düzeylerini görüntüle