KONTOADMINISTRASJON FOR ADMINISTRATORER

Legge til og fjerne brukere


Administratorer legger til og fjerner brukere fra teamene. Et team er det sentrale stedet hvor administratorer administrerer brukerer, oppgaver og innstillinger. Teamet inkluderer brukere lagt til via Autodesk kontoen, gjestebrukere og brukere som jobber med Autodesk sine skybaserte samarbeidsprodukter. Hvis du vil vite mer om team, kan du se Administrere team.

 

For å gi brukere tilgang til Autodesk-produkter og tjenester, kan en administrator:

  • Invitere brukere individuelt eller samlet via Autodesk Account. Hvis brukere ikke har en eksisterende Autodesk-konto, vil de motta en bekreftelses-e-post med en lenke for å opprette en konto med sin egen e-postadresse og passord.
  • Legg dem til automatisk via just-in-time (JIT) klargjøring med single sign-on (SSO). JIT-klargjøring (just-in-time) oppretter automatisk kontoer for nye brukere og legger dem til i teamet ditt når de logger på Autodesk for første gang med SSO (single-sign-on). For å lære mer, se hvordan JIT-klargjøring fungerer?
  • Legg dem til via katalogsynkroniseringen. Med katalogsynkronisering, kan du opprette brukergrupper i organisasjonens katalog som automatisk kan bli synkronisert med teamet ditt i Autodesk-kontoen. Dette gir nye brukere tilgang til teamet ditt uten at de må logge inn for å lage en konto. Hvis du vil lære mer, se Forstå aktiv katalogsynkronisering (engelsk).
  • Legg dem til via samlingspunkt. Ved å bruke et samlingspunkt, kan du administrere medlemmer og deres tillatelser, slik at teamet kan lagre og dele data og jobbe på prosjekter på tvers av Autodesk samarbeidsprodukter på en sikker måte (for øyeblikket BIM/ACC, Flow Production Tracking, Forma og Fusion).

Legg til og fjern brukere i Autodesk-kontoen.

For hver av de følgende prosedyrene må du først logge på Autodesk-kontoen på manage.autodesk.com.

 

Merk! Ikke bruk følgende prosedyrer for å opprette nye abonnementer eller kansellere eksisterende abonnementer. For disse henrettelser, gå til Legg til eller reduser antall lisenser. For å returnere et nylig kjøpt abonnement, gå til Kontakt kundestøtte.


Slik legger du til enkeltbrukere

  1. Velg Brukeradministrasjon > Etter bruker i navigasjonsmenyen.
  2. Velg et team som du vil invitere brukere til og klikk på invitere Brukere.
  3. Skriv inn en brukers for- og etternavn samt e-postadresse.
  4. Klikk på Send invitasjon.
    Brukere med en eksisterende Autodesk-konto vil vises som verifisert på teamet ditt.

     

    Brukere uten en eksisterende konto vil vises som Invitert til teamet ditt og de vil motta en e-postinvitasjon for å opprette en konto. Inviterte brukere har 7 dager på seg til å opprette kontoen sin via lenken i e-postinvitasjonen.
  5.  

  6. Informasjon om veiledet oppsett som vises i kontoen din i 30 dager etter at et abonnement starter, identifiserer brukere som ennå ikke har verifisert kontoene sine. Etter 30 dager, kan du gå til Brukeradministrasjon > Etter bruker for å se om en brukers konto har status som Verifisert eller Invitert.
  7. Dersom 7-dagers perioden går ut før en bruker har verifisert kontoen sin, sjekk om e-postadressen deres er korrekt og send invitasjonen på nytt:
    • Gå til Brukeradministrasjon > Etter bruker.
    • Velg brukeren og klikk Send invitasjon på nytt.

Merk: Hvis du har en Premium-abonnement med SSO (Single Sign-On), kan brukere legges til automatisk.


Slik importerer du en liste over brukere

  1. Klargjør en CSV-fil som inneholder opptil 5 000 brukere du vil importere.
    1. Angi én enkelt rad for hver bruker.
    2. Angi tre kolonner: Fornavn, Etternavn og E-postadresse.
      Merk: Brukere som allerede finnes i teamet ditt, ignoreres.
  2. Velg Brukeradministrasjon > Etter bruker i navigasjonsmenyen.
  3. Velg et team som du vil invitere brukere til og klikk Invitere Brukere.
    Merk: Hvis du bruker klassisk brukeradministrasjon, se Legg til brukere i klassisk brukeradministrasjon.
  4. Velg Importer-fanen, og klikk på Last opp CSV-fil. Du kan fortsette å arbeide mens filen lastes opp. Et varsel vises når importen er fullført.

Slik fjerner du brukere individuelt.

Primære, sekundære og SSO-administratorer kan fjerne brukere fra Autodesk-kontoen. Hvis du sletter en bruker, fjernes tilgangen til produkter og tjenester, men den personlige Autodesk-kontoen slettes ikke.
 

Fra Brukeradministrasjon:

  1. Velg Brukeradministrasjon > Etter bruker (du vil bare se Brukeradministrasjon hvis du er administrator).
  2. Velg en bruker.
  3. Klikk på Fjern bruker-ikonet (søppelbøtten ved brukerens kontaktinformasjon).
  4. I bekreftelsesvinduet klikker du på Fjern bruker.

Merk: Primære administratorer kan ikke fjernes med mindre administratorrettighetene deres fjernes. Alle administratorer kan fjerne andre sekundære administratorer og SSO-administratorer.


Slik fjerner du flere brukere samtidig

  1. Logg på kontoen din på manage.autodesk.com, og klikk på Brukeradministrasjon > Etter bruker.
  2. Klikk på avkrysningsboksen for å velge en eller flere brukere. Et banner vises der du kan se hvor mange brukere du har valgt.
  3. Klikk på Fjern fra team.
  4. I bekreftelsesvinduet klikker du på Fjern.

Merk: Du kan ikke fjerne hovedadministratorer eller brukere som er lagt til fra en katalogsynkronisering (Premium-plan).


Fjerne tilgang til nettsteder for skysamarbeid

Når det gjelder samarbeidsprodukter, må du kanskje utføre flere trinn for å deaktivere tilgangen til samarbeidsnettstedene og prosjektdataene.

 

Tabellen nedenfor beskriver områdetilgang etter at en bruker er fjernet fra Autodesk-teamet.

Produkt Bruker deaktivert Brukertilgang
Autodesk Construction Cloud (ACC) Nei Forblir aktiv
BIM 360 Nei Forblir aktiv
Fusion Ja Inaktiv. Får ikke tilgang til områdedata
Info360 Nei Forblir aktiv
Flow Production Tracking Ja Inaktiv. Får ikke tilgang til områdedata
Forma Ja Inaktiv. Får ikke tilgang til områdedata.
Tandem Nei Forblir aktiv
Upchain Nei Forblir aktiv

Hvis en fjernet bruker forblir aktiv, kontakter du administratoren for samarbeidsområdet for å deaktivere eller fjerne brukeren fra området.

 

Se hjelpen for samarbeidsproduktet for instruksjoner om hvordan du administrerer brukertilgang. Hvis du vil administrere medlemsstatus i BIM 360 eller ACC, kan du se Administrere kontomedlemmer.


Need help? Ask the Autodesk Assistant!

The Assistant can help you find answers or contact an agent.


What level of support do you have?

Different subscription plans provide distinct categories of support. Find out the level of support for your plan.

View levels of support