Kontohantering för administratörer
Lägga till och ta bort användare
I Autodesk Account-kontot kan administratörer lägga till och ta bort användare från teamen. Ett team är den centrala plats där administratörer hanterar användare, tilldelningar och inställningar. Teamet innehåller användare som lagts till i Autodesk Account-kontot, externa användare och användare som arbetar i Autodesks molnsamarbetsprodukter. För mer information om team, gå till Hantera team.
Om an administratör vill ge användare åtkomst till Autodesk-produkter och -tjänster kan denna:
Bjuda in användare individuellt eller importera dem i grupp. Om användare inte har ett befintligt Autodesk Account-konto får de en bekräftelse via e-post med en länk för att skapa ett konto med egen e-postadress och eget lösenord.
Lägga till dem automatiskt med just-in-time-etablering (JIT) och enkel inloggning (SSO). Med JIT-etablering skapas automatiskt konton för nya användare och de lägga till i teamet när de loggar in på Autodesk för första gången med SSO. Mer information finns på Hur fungerar JIT-etablering?
Om du har ett Business Success-avtal kan du lägga till dem via katalogsynkronisering. Med katalogsynkronisering kan du skapa grupper i din organisations katalog som automatiskt kan synkas med dina team i Autodesk Account. På så sätt kan nya användare gå med i ditt team utan att behöva logga in för att deras konto ska skapas. Mer information finns på Förstå Active Directory-synkronisering (engelska).
Lägga till dem via hubbar. Med hjälp av ett nav kan du hantera medlemmar och deras behörigheter så att teamet på ett säkert sätt kan lagra och dela data och samarbeta på projekt inom Autodesks samarbetsprodukter (för närvarande Autodesk BIM 360, Autodesk Construction Cloud, Produktionsspårning för flöde, Autodesk Forma Design och Autodesk Fusion).
Se videon i slutet av den här artikeln och lär dig mer om hur du lägger till och tar bort användare.
Obs! Använd inte följande procedurer för att skapa nya prenumerationer eller avbryta befintliga prenumerationer. För dessa åtgärder, gå till Lägg till eller minska antalet användare.
Välj Användarhantering > Efter användare i navigeringsmenyn.
Välj ett team som du vill bjuda in användare till och klicka på Bjud in användare.
Ange en användares för- och efternamn och e‑postadress.
Välj Skicka offert. Obs! Användare som redan har ett Autodesk Account visas som verifierade i ditt team. Om användarna inte har ett konto visas de som inbjudna och får ett e-postmeddelande med en inbjudan att skapa ett. De inbjudna användarna har sju dagar på sig att konfigurera sitt konto med hjälp av länken i e-postmeddelandet.
Du ser vägledning för konfiguration i ditt konto i 30 dagar efter att prenumerationen har startat. Den här konfigurationen visar användare som inte har verifierat sina konton. Efter 30 dagar går du till Användarhantering > Efter användare för att kontrollera varje användares status, som antingen visar Verifierad eller Inbjuden.
Om en användare inte verifierar sitt konto inom 7 dagar ska du kontrollera e-postadressen och skicka inbjudan igen:
Gå till Användarhantering > Efter användare
Välj användaren och välj Skicka om inbjudan.
Förbered en CSV-fil med upp till 5 000 användare som du vill importera.
Ange en rad för varje användare.
Lägg till din första användare på rad 2. Rad 1 kommer att ignoreras.
Ange tre kolumner: Förnamn, efternamn och e-postadress.
Spara i CSV UTF-8-format (kommaavgränsat) om din lista innehåller icke-engelska alfabet, till exempel västeuropeiska språk med accenttecken (é, ü, ñ osv.) eller icke-latinska skrifter (kinesiska, arabiska, kyrilliska, koreanska osv.).
Välj Användarhantering > Efter användare i navigeringsmenyn.
Välj ditt team och välj Bjud in användare. Obs! Om du använder klassisk användarhantering, se Lägga till användare i klassisk användarhantering
Gå till fliken Importera och välj Ladda upp CSV-fil. Du kan fortsätta arbeta medan filen laddas upp. Du får ett meddelande när importen är klar.
Primära, sekundära och SSO-administratörer kan ta bort användare från Autodesk Account användarhantering. Om du tar bort en användare så dras även användarens åtkomst till produkter och tjänster tillbaka, men det personliga Autodesk Account-kontot tas inte bort.
Obs! När du tar bort en användare från ditt Autodesk Account-team förlorar de också åtkomst till naven för Autodesk Construction Cloud och Autodesk BIM 360 och de projekt som hör ihop med teamet. För användarbeteende för Autodesks samarbetsprodukter, se Ta bort åtkomst till plattformar för molnsamarbete. För att alla ska hållas uppdaterade och för att undvika överraskningar, se till att meddela administratörer för nav-konto och projektadministratörer innan du tar bort användare från ditt team. På så sätt kan nav-administratörerna vara redo att åter lägga in påverkade användare på aktiva projekt i Autodesk Construction Cloud och Autodesk BIM 360.
Innan du tar bort en användare får du upp ett bekräftelsefönster där det står exakt vad som kommer ändras.
Användare som tas bort förlorar åtkomst till:
Tilldelade produkter
Alla projekt och all data som kopplats till navet.
Om du vill se historiken för borttagna användare kan du titta på Aktivitetsloggen.
Från Användarhantering:
Välj Användarhantering > Efter användare (du ser endast Användarhantering om du är administratör).
Välj en användare.
Klicka på ikonen Ta bort användare (papperskorg vid användarens namn).
I bekräftelsefönstret klickar du på Ta bort.
Obs! Primära administratörer kan inte tas bort om inte deras administratörsrättigheter tas bort. Alla administratörer kan ta bort andra sekundära administratörer och SSO-administratörer.
Från Användarhantering:
Välj Användarhantering > Efter användare.
Markera kryssrutan för att välja en eller flera användare. Längst upp till höger på listan över användare kan du se hur många användare du har markerat.
Välj Ta bort användare.
Bekräfta genom att välja Ta bort
Obs! Du kan inte ta bort primära administratörer eller användare som lagts till från en katalogsynkronisering.
För vissa samarbetsprodukter kan du behöva vidta ytterligare åtgärder för att inaktivera åtkomst till dina samarbetswebbplatser och projektdata.
I följande tabell beskrivs hubb-/projektåtkomst efter att en användare har tagits bort från Autodesk-teamet.
Produkt | Användare borttagen från hubb/projekt? | Användaråtkomst |
Autodesk Construction Cloud | Ja | Inaktiv – Kan inte komma åt webbplatsdata |
Autodesk BIM 360 | Ja | Inaktiv – Kan inte komma åt webbplatsdata |
Autodesk Fusion | Ja | Inaktiv – Kan inte komma åt webbplatsdata |
Info360 | Ja | Inaktiv – Kan inte komma åt webbplatsdata |
Produktionsspårning för flöde | Ja | Inaktiv – Kan inte komma åt webbplatsdata |
Autodesk Forma | Ja | Inaktiv – Kan inte komma åt webbplatsdata |
Autodesk Tandem | Nej | Kvarstår som aktiv |
Autodesk Tandem för Architecture, Engineering & Construction Collection | Nej | Fortfarande aktiv – Kan inte komma åt webbplatsdata |
Upchain | Nej | Kvarstår som aktiv |
Om en borttagen användare fortfarande är aktiv kontaktar du administratören för samarbetsplatsen för att inaktivera eller ta bort användaren från platsen.
Mer information om hur du hanterar användaråtkomst finns i hjälpen för samarbetsprodukten. Om du vill hantera medlemsstatus i Autodesk Construction Cloud, se hantera kontomedlemmar. För Autodesk BIM 360, se Autodesk BIM 360 hantera kontomedlemmar
Relaterade resurser
Behöver du hjälp? Fråga Autodesk-assistenten!
Assistenten kan hjälpa dig att få svar på en fråga eller kontakta en återförsäljare.
Vilken supportnivå har du?
Olika prenumerationsavtal ger olika supportkategorier. Ta reda på supportnivån för just ditt avtal.
Visa supportnivåer