Worldwide Sites

You have been detected as being from . Where applicable, you can see country-specific product information, offers, and pricing.

Change country/language X

  • United States

    We have redirected you to an equivalent page on your local site where you can see local pricing and promotions and purchase online.

    Stay on our U.S. site

Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

Privacyverklaring Autodesk

Bijgewerkt: woensdag 1 januari 2020

Autodesk hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. In deze privacyverklaring wordt uitgelegd hoe persoonsgegevens worden verzameld, gebruikt en openbaar gemaakt met betrekking tot websites, producten en diensten ("applicaties") die worden geleverd door Autodesk, Inc. en andere entiteiten die tot de bedrijfsfamilie van Autodesk behoren ("Autodesk", "wij" en "onze") en die aan deze privacyverklaring zijn gekoppeld. Een lijst van entiteiten die momenteel deel uitmaken van de bedrijfsfamilie van Autodesk is hier te vinden.

Sommige van onze applicaties kunnen aanvullende privacyverklaringen bevatten, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken na het lezen van deze berichten. U kunt bijvoorbeeld een bericht krijgen met uitleg over een programma voor gegevensverzameling in een applicatie en uw keuzes voor deelname. 

In deze privacyverklaring wordt beschreven hoe wij persoonsgegevens verwerken voor onze eigen doeleinden. Wij verwerken ook persoonsgegevens in opdracht van onze zakelijke klanten op basis van een schriftelijke overeenkomst. Wij beheren niet de gegevensverwerkings- of beschermingsmaatregelen van onze zakelijke klanten; deze kunnen verschillen van de in deze Privacyverklaring genoemde maatregelen.

“Persoonsgegevens” zijn gegevens aan de hand waarvan u geïdentificeerd kunt worden of die redelijkerwijs direct of indirect aan een identificeerbaar persoon gekoppeld kunnen worden. Voor het doel van deze Privacyverklaring betekenen de termen “persoonlijke gegevens” en “persoonsgegevens” hetzelfde en zijn deze onderling uitwisselbaar. 

Welke gegevens verzamelt Autodesk over u?

We verkrijgen persoonsgegevens op verschillende manieren. Sommige persoonsgegevens worden rechtstreeks van u verzameld. Andere gegevens worden automatisch verzameld of gegenereerd over hoe, wanneer en waarom u onze applicaties gebruikt, waaronder gegevens die worden verkregen door het gebruik van cookies en andere trackingtechnologieën. Wij verkrijgen ook bepaalde gegevens over u van derden.  

Informatie die u ons geeft: 

We verzamelen rechtstreeks gegevens van u, bijvoorbeeld wanneer u zich aanmeldt voor een account of een applicatie gebruikt, wanneer u zich voor een product of dienst registreert, wanneer u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief of voor een van onze evenementen, wanneer u interactie hebt met een van onze evenementen, activiteiten of met sociale media, of wanneer u op een andere manier contact met ons opneemt. De soorten gegevens die we van u kunnen verzamelen, zijn onder andere: 

  • Identificatiegegevens, zoals uw naam, telefoonnummer, fysiek en e-mailadres, IP-adres, gebruikersnaam en wachtwoord van uw account 

  • Professionele gegevens, zoals uw beroep, bedrijfstak, beroepsvergunningen, werkervaring en arbeidsverleden, en andere kwalificaties 

  • Commerciële gegevens, zoals informatie over uw abonnementen, de applicaties die u hebt gekocht of waarin u interesse hebt getoond, en evenementen die u hebt bijgewoond 

  • Financiële rekeninggegevens, zoals betalingsgegevens die u verstrekt bij het doen van een aankoop via de applicaties (een externe partij verwerkt deze overboekingen namens ons zoals hieronder beschreven) 

  • Opleidingsgegevens, zoals uw opleidingsachtergrond 

  • Beschermde kenmerken, zoals uw leeftijd (indien van toepassing) 

  • Visuele, audio- en elektronische gegevens, zoals uw foto of handtekening, verslagen van onze interacties, zoals correspondentie, details van klachten en de oplossingen daarvoor, serviceregisters, en uw voorkeuren, inclusief uw voorkeurstools, ervaring, taal en hoe vaak u marketingcommunicatie wilt ontvangen 

Wanneer u aankopen doet via onze websites, gebruiken wij betalingsverwerkers (Digital River, BlueSnap, PayPal StripeAdyen) en slaan we geen creditcardgegevens of andere financiële gegevens op (behalve de bevestiging dat bepaalde bedragen zijn betaald). De contact- en accountgegevens die we van u verzamelen, geven we door aan de betalingsverwerker om de transactie te bespoedigen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze providers, zoals omschreven in hun privacyverklaringen. 

Informatie die we verkrijgen door uw gebruik van onze applicaties: 

Wij verzamelen en genereren automatisch bepaalde persoonsgegevens over uw gebruik van onze applicaties en kunnen deze gegevens koppelen aan uw account. De gegevens die we verzamelen omvatten: 

  • Identificatiegegevens, zoals unieke apparaatidentificatiegegevens, IP-adressen, cookie-identificatoren, product-ID's, gegevens over productlicenties, gebruikersnamen van accounts en e-mailadressen 

  • Internetgegevens of informatie over activiteiten op andere elektronische netwerken, zoals het bezochte websitedomein, welke activiteiten en applicaties worden gebruikt, hoe en hoe lang, hoe de applicaties worden geopend, berichten, gesprekken en andere vormen van contact met ons, inclusief op onze blogs, discussieforums of chatrooms, het gebruik van eventuele hyperlinks of downloadbare inhoud die beschikbaar is via de applicaties, en andere meeteenheden, zoals gedefinieerd in onze Algemene Voorwaarden

  • Geolocatiegegevens 

  • Elektronische gegevens, zoals gegevens over besturingssystemen, apparaattypes, gegevens over browsers, gegevens over automatische updates en technische fouten, gegevens over uw gebruik van onze applicaties, inclusief uw voorkeurstools en ervaringen, en uw betrokkenheid bij onze activiteiten. 

  • Commerciële gegevens, zoals gegevens over uw belangstelling voor onze applicaties of over afgeronde aankopen  

  • Conclusies die worden getrokken uit de voor ons beschikbare gegevens over het persoonlijk gebruik en het gebruik van de applicatie  

We gebruiken ook cookies (kleine tekstbestanden die door uw webbrowser worden opgeslagen wanneer u onze websites bezoekt) en vergelijkbare technologieën zoals pixels en beacons (gezamenlijk "Cookies") om gegevens te verzamelen en op te slaan wanneer u onze applicaties gebruikt. Wij gebruiken Autodesk Analytics-programma's en tools, waaronder analytische tools van derden, zoals Google Analytics, om beter te begrijpen hoe, wanneer en waarom u onze applicaties gebruikt. Bekijk onze Cookieverklaring voor meer informatie over ons gebruik van Cookies. 

Behalve zoals beschreven in onze Cookieverklaring, kunt u bepalen of wij gegevens verzamelen via het gebruik van Cookies. U kunt die beslissing op ieder moment veranderen in uw Instellingen in de toepassing of door uw cookievoorkeuren hier te beheren. 

Gegevens over sociale netwerken: Onze applicaties kunnen inhoud, knoppen of andere tools bevatten die naar de diensten of het/de platform(s) ("Plug-ins") van een andere organisatie linken. Wij verzamelen gegevens over uw gebruik van Plug-ins via programma's van Autodesk Analytics, evenals onze eigen analytische tools en analytische tools van derden. Als u een applicatie gebruikt die Plug-ins bevat, kunnen er direct gegevens van uw apparaat worden overgedragen aan een externe leverancier van diensten en/of platforms. Wij hebben geen controle over de gegevens die door Plug-ins worden verzameld. Als u bent ingelogd op een sociaal netwerk, kan het sociale netwerk uw gebruik van onze applicatie koppelen aan de door het betreffende netwerk geleverde diensten en/of platform. 

Als u bijvoorbeeld met een Plug-in communiceert, door op "Vind ik leuk", "Volgen" of "Delen" te klikken, of door een opmerking te plaatsen, kan deze informatie automatisch in uw profiel verschijnen op het betreffende sociale netwerk of platform. Zelfs als u niet bent ingelogd, kunnen de Plug-ins uw IP-adres versturen naar diensten en/of platforms van sociale netwerken. Houd hier rekening mee als u onze applicaties gebruikt. 

Als u verbinding maakt met een dienst of platform van een sociaal netwerk op een apparaat dat ook door anderen wordt gebruikt, kunnen die andere gebruikers gegevens te zien krijgen die worden opgeslagen of weergegeven in verband met uw profiel op de pagina van de betreffende sociaal netwerkdienst. 

Informatie die we verzamelen van derden:

We ontvangen en verwerken gegevens van onze gelieerde ondernemingen en van andere externe bronnen, zoals werkgevers, zakenpartners, databases met zakelijke contactgegevens, providers van gegevensverrijkingsdiensten, kanaalpartners (bijv. wederverkopers), marketingdienstverleners, externe gegevensverzamelaars en sociaalnetwerkplatforms (bijv. LinkedIn en Facebook). We ontvangen ook gegevens van openbaar beschikbare bronnen en licentieverstrekkers. De categorieën van persoonsgegevens die we verzamelen uit deze bronnen zijn onder andere: 

  • Identificatoren, zoals namen, telefoonnummers en e-mailadressen 

  • Professionele gegevens, zoals beroep, bedrijfstakken, beroepsvergunningen, werkervaring en arbeidsverleden, en andere kwalificaties 

  • Onderwijsgegevens, zoals uw opleidingsachtergrond 

  • Commerciële gegevens, zoals evenementen die u hebt bijgewoond of activiteiten waaraan u hebt deelgenomen 

  • Conclusies, zoals met betrekking tot gebruiksgegevens en uw voorkeuren, gedrag en andere kenmerken 

In overeenstemming met de toepasselijke wetgeving kunnen wij uw persoonsgegevens combineren met gegevens die wij verzamelen van derden om onze databanken actueel en accuraat te houden en om u te voorzien van meer relevante inhoud, ervaringen, toepassingen en andere aanbiedingen. 

 

Hoe gebruikt Autodesk de gegevens die het over u verzamelt?

Wij gebruiken uw persoonsgegevens op een zorgvuldige en bruikbare manier, bijvoorbeeld: 

  • om uw identiteit te verifiëren, voor zover noodzakelijk om onze overeenkomst met u na te leven; 

  • om u de diensten, producten en ondersteuning te leveren die nodig zijn voor de uitvoering van de overeenkomst die ten grondslag ligt aan uw gebruik van onze applicaties, of om met u te communiceren; 

  • om u belangrijke informatie te sturen in het kader van onze overeenkomst met u; 

  • om u andere informatie te sturen die u hebt aangevraagd, bijvoorbeeld als iemand een van uw publicaties "leuk" vindt, voor zover noodzakelijk om onze overeenkomst met u na te leven; 

  • om u suggesties, aanbiedingen, promoties, nieuwsbrieven, enquêtes of andere informatie te sturen ter bevordering van onze rechtmatige belangen of, waar nodig, met toestemming; 

  • om uw persoonsgegevens te anonimiseren, samen te voegen of te de-identificeren zodat u er niet langer mee geïdentificeerd kunt worden; 

  • om inzicht te krijgen in de manier waarop onze applicaties worden gebruikt en de mensen die ze gebruiken, ter bevordering van onze rechtmatige belangen of, waar nodig, met toestemming; 

  • om onze applicaties en uw ervaring te verbeteren, ter bevordering van onze rechtmatige belangen (of waar nodig, met toestemming), onder meer door het gebruik van geautomatiseerde systemen die gegevens analyseren met behulp van machine learning en andere analysetechnieken; 

  • om de veiligheid van onze applicaties te verbeteren en problemen op te lossen indien dat nodig is voor de nakoming van de overeenkomst die ten grondslag ligt aan uw gebruik van onze applicaties, of om met u te communiceren;  

  • om promotionele aanbiedingen, reclame- of andere marketingcontent die relevant is voor u te kunnen bieden, ter bevordering van ons rechtmatige belang of, waar nodig, met toestemming;  

  • om fraude en softwarepiraterij op te sporen, te voorkomen of op andere wijze aan te pakken (bijvoorbeeld om te bevestigen dat de software daadwerkelijk en voldoende gelicentieerd is) en om u, Autodesk en externe partijen te beschermen, ter bevordering van onze rechtmatige belangen. Meer informatie over hoe Autodesk niet-valide software detecteert en bestrijdt, vindt u hier.  

  • om de juridische voorwaarden die van toepassing zijn op onze applicaties af te dwingen; 

  • om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen;  

  • om de rechten, veiligheid en eigendommen van Autodesk, u of een externe partij te beschermen; 

  • voor andere doeleinden waarvoor we uw toestemming vragen (indien wij ons voor de verwerking van persoonsgegeven op uw toestemming beroepen, hebt u het recht uw toestemming te allen tijde in te trekken door via de onderstaande contactgegevens contact met ons op te nemen, of op een schriftelijk vermelde andere wijze); 

  • zoals nader omschreven in onze applicaties, bijvoorbeeld in een aanvullende mededeling, of in de uitleg beschikbaar via Instellingen in onze applicaties. 

Indien wij ons beroepen op onze gerechtvaardigde belangen om uw persoonsgegevens te verwerken, hebt u het recht bezwaar te maken tegen verwerking op basis van de voor u geldende omstandigheden. Voor meer informatie, zie "Welke rechten en keuzes hebt u?" hieronder. 

Wanneer wij persoonsgegevens van u verwerken om te voldoen aan wettelijke vereisten of om onze verplichtingen uit hoofde van een overeenkomst met u, of met onze klant via wie u onze applicaties gebruikt na te komen, kan het niet verstrekken van dergelijke gegevens ons verhinderen of vertragen bij het nakomen van deze verplichtingen. 

 

Hoe deelt Autodesk uw persoonsgegevens?

Wij maken de hierboven beschreven gegevenscategorieën openbaar aan de volgende categorieën personen: 

  • Onze dienstverleners, waaronder verkopers, consultants en andere dienstverleners die namens ons diensten of functies uitvoeren, voor zakelijke doeleinden. Tot onze dienstverleners behoren bijvoorbeeld bedrijven die ons ondersteunen met marketing, verkoop, adviesdiensten, communicatie, software-onderhoud en -ondersteuning, analyse, sociale media, marktonderzoek, licentienaleving, beveiliging, gebruikersverificatie, lokalisatie en het verwerken van betalingen. Onze dienstverleners verwerken uw gegevens op grond van contractuele voorwaarden die hun vermogen om uw gegevens te gebruiken, beperken. 

  • Onze zakelijke partners, zoals integratiepartners, kanaalpartners (bijvoorbeeld wederverkopers) en de App Store-uitgevers van Autodesk, met wie u contact hebt om uw relatie met Autodesk en die zakelijke partners mogelijk te maken voor een van de doeleinden die zijn beschreven in onze privacyverklaringen, of die van de betreffende zakelijke partners 

  • Onze gelieerde ondernemingen, voor een van de doeleinden en het gebruik van gegevens zoals beschreven in deze Privacyverklaring, met inbegrip van het verstrekken van geïntegreerde producten en diensten (met inbegrip van het beheer van aankopen, diensten en betalingen voor onze geïntegreerde producten en diensten) ter bevordering van onze rechtmatige belangen. U kunt hier een lijst van Autodesk-entiteiten vinden. 

  • Sociaalnetwerkdiensten en -platforms via Plug-ins of wanneer u onze applicaties gebruikt om verbinding te maken met of gegevens openbaar of met uw contacten deelt op dergelijke diensten of platforms 

  • Personen waaraan we wettelijk verplicht zijn om gegevens te verstrekken, bijvoorbeeld om te voldoen aan een dagvaarding of gerechtelijk bevel. 

  • Rechtshandhaving, rechtsbijstand of andere redelijkerwijs noodzakelijke partijen als we te goeder trouw geloven dat het delen noodzakelijk is om fraude of softwarepiraterij te voorkomen of om daarop te reageren, om onszelf te verdedigen tegen aanvallen of om de rechten, eigendommen en veiligheid van Autodesk, onze klanten en het publiek te beschermen. 

  • Personen die betrokken zijn bij de vergoeding, onderhandeling, afronding van een zakelijke transactie, met inbegrip van de verkoop, fusie, consolidatie, overname, wijziging van de zeggenschap, overdracht van belangrijke activa, faillissement of reorganisatie, en elke daaropvolgende integratie 

We kunnen uw persoonsgegevens ook aan andere partijen verstrekken wanneer we uw toestemming hebben om dit te doen of wanneer u die van ons vraagt, voor doeleinden die door u worden gevraagd of toegestaan. 

We kunnen geaggregeerde, anonieme of niet-geïdentificeerde demografische, statistische en andere gegevens met betrekking tot het gebruik van onze applicaties delen met derden voor marketing- en andere doeleinden. Aan de hand van dergelijke gegevens kan een bepaalde gebruiker niet specifiek worden geïdentificeerd. 

 

Hoe beschermt Autodesk uw gegevens?

We hanteren een combinatie van redelijke en passende fysieke, administratieve en technologische middelen om uw gegevens te beschermen tegen onrechtmatige toegang of kwaadwillende handelingen. Bekijk het Trust Center voor meer informatie over onze beveiligingsmaatregelen. 

Wij nemen redelijke stappen om de toegang te beperken die medewerkers, opdrachtnemers en vertegenwoordigers van Autodesk tot uw persoonsgegevens hebben, tot en met degenen die deze gegevens nodig hebben om hun functies uit te voeren. 

 

Welke rechten en keuzes hebt u?

U hebt het recht om uw persoonsgegevens in te zien, bij te werken of te verwijderen, om er een kopie van te ontvangen of om ons gebruik ervan te beperken. Als wij met uw toestemming persoonsgegevens verwerken, hebt u het recht om deze toestemming op ieder gewenst moment in te trekken.  

Log in op uw account om uw persoonsgegevens en content te beheren met behulp van onze applicaties. Ook kunt u uw persoonsgegevens verwijderen en uw account sluiten. Mogelijk bewaren wij bepaalde gegevens over u voor juridische en interne, zakelijke doeleinden, zoals fraudebestrijding, in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.  

U kunt een kopie van de persoonsgegevens van uw account aanvragen door dit formulier in te vullen. In overeenstemming met de toepasselijke wetgeving kunnen we vragen om een bewijs van uw identiteit voordat we aan uw verzoek voldoen, en we kunnen vragen om aanvullende vormen van controle, afhankelijk van de aard van de gevraagde persoonsgegevens.  

In bepaalde rechtsgebieden hebben personen extra rechten met betrekking tot hun persoonsgegevens. Afhankelijk van waar u woont of van het toepasselijke recht, kunt u daarnaast het recht hebben: 

  • bezwaar te maken tegen onze verwerking van uw persoonsgegevens; 

  • uw persoonsgegevens waar nodig door ons te laten blokkeren of anonimiseren;  

  • een kopie van uw persoonsgegevens te ontvangen om deze door te geven aan een derde; 

  • zich af te melden voor bepaalde directe marketingcommunicatie; 

  • zich af te melden voor bepaalde doorgiften van uw persoonsgegevens aan derden;  

  • niet uitgesloten te worden van een goed of dienst vanwege de uitoefening van uw rechten, hoewel u wel een ander niveau van dienstverlening kan worden geboden, of een ander tarief of andere prijs in rekening kan worden gebracht die in overeenstemming is met de toepasselijke wetgeving; 

  • een klacht in te dienen bij de bevoegde gegevensbeschermingsautoriteit in het rechtsgebied waar u zich bevindt. 

Deze rechten kunnen in bepaalde omstandigheden door lokale wetgeving worden beperkt. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat we uw persoonsgegevens, zelfs als u ons vraagt deze te verwijderen, moeten bewaren om door u gevraagde transacties af te wikkelen, om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen of voor andere beperkte zakelijke doeleinden die wettelijk verplicht of toelaatbaar zijn. Om de toepasselijke rechten uit te oefenen, dient u contact met ons op te nemen

Indien wij namens onze klanten persoonsgegevens verwerken, kunnen wij het verzoek aan de betreffende klant doorgeven en meewerken aan de afhandeling door de klant van het verzoek, met inachtneming van eventuele speciale contractuele regelingen met de betreffende klant.  

Als u inwoner van Californië bent, lees dan het gedeelte “Uw privacyrechten in Californië” voor aanvullende openbaarmakingen en informatie met betrekking tot uw rechten onder Californische wetgeving. 

 

Wat is het beleid voor gegevensopslag en -behoud van Autodesk?

Wij bewaren uw persoonsgegevens en content op onze servers en de servers van onze dienstverleners. Aangezien wij en onze dienstverleners servers hebben over de hele wereld, is het mogelijk dat uw persoonsgegevens over landsgrenzen worden verstuurd en op de servers buiten uw land of regio worden opgeslagen. 

Wij bewaren uw persoonsgegevens voor zo lang als nodig is voor het ter beschikking stellen van de applicaties die u gebruikt, voor de instelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering, en zo lang als nodig is om aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen. Gegevens kunnen langer blijven bestaan in kopieën die zijn gemaakt als back-up en voor bedrijfscontinuïteitsdoeleinden. 

 

Verstuurt Autodesk uw persoonsgegevens over landsgrenzen?

Aangezien wij een wereldwijd bedrijf zijn, versturen we uw persoonsgegevens over landsgrenzen naar andere landen, overeenkomstig de wetten die op die gegevens van toepassing zijn. 

Als uw gegevens van een van onze bedrijven in de Europese Economische Ruimte (EER), Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk worden verstuurd naar de Verenigde Staten, of van entiteiten binnen de EER naar een ander land buiten de EER, vertrouwen we op een of meer van de volgende juridische mechanismen voor de passende beveiliging van de overdracht: het Privacy Shield tussen de EU en de VS, het Privacy Shield tussen Zwitserland en de VS en de door de Europese Commissie goedgekeurde Standaard Contractclausules. Voor het uitoefenen van enig wettelijke recht op het inzien van de documenten over het mechanisme voor gegevensoverdracht dat Autodesk gebruikt om gegevens, over internationale grenzen heen, over te dragen, neemt u contact met ons op via de onderstaande contactgegevens. 

Autodesk voldoet aan het EU-VS Privacy Shield Framework (Kader voor privacybescherming van de EU en de VS) en het Swiss-U.S. Privacy Shield Framework (Kader voor privacybescherming van Zwitserland en de VS) ("Privacy Shield"), zoals uiteengezet door het Amerikaanse Ministerie van Handel met betrekking tot het verzamelen, gebruiken en bewaren van persoonsgegevens die worden overgedragen van de EER, het Verenigd Koninkrijk en/of van Zwitserland naar de Verenigde Staten met behulp van het Privacy Shield. Autodesk heeft aan het Ministerie van Handel verklaard dat het zich met betrekking tot dit soort gegevens houdt aan de principes van het Privacy Shield. Als er sprake is van strijdigheid tussen de voorwaarden in deze Privacyverklaring en de principes van het Privacy Shield, dan prevaleren de principes van het Privacy Shield. Ga voor meer informatie over het Privacy Shield-programma en om onze certificering te bekijken naar https://www.privacyshield.gov/ en lees onze Privacy Shield-certificering

 

Wat is het marketing- en advertentiebeleid van Autodesk?

We gebruiken analytische tools en werken ook met een of meer advertentienetwerken (onze “Advertentiepartners”) die gebruik maken van Cookies of andere technologieën om gegevens te verzamelen over de bezoekers van de applicatie, om advertenties weer te geven en om ons te helpen om de resultaten van reclame- en marketingcampagnes bij te houden. Via deze middelen kunnen wij en/of onze Advertentiepartners mogelijk gegevens verzamelen van de bezoekers van de applicatie, zoals bezochte websites, hoe, wanneer en waarom applicaties worden gebruikt, marketingvoorkeuren, IP-adressen, apparaat-ID’s en browsergegevens. Deze gegevens worden gebruikt om gepersonaliseerde reclame weer te geven in de applicaties en op de websites, om het aantal unieke en herhaalde weergaven van een bepaalde advertentie te berekenen en te controleren, om advertenties te tonen die aansluiten bij de interesses van een bezoeker en om het effect van reclamecampagnes te meten. Wij verwerken uw persoonsgegevens voor de bovengenoemde activiteiten ter bevordering van onze gerechtvaardigde belangen of, indien nodig, met uw toestemming. 

U kunt zich afmelden voor het gebruik door Advertentiepartners van uw gegevens voor online op gedrag gebaseerde reclame, via de tool Your AdChoices . Het is mogelijk dat de tool Your AdChoices niet werkt als uw browser geen Cookies van externe partijen accepteert, en als u de Cookies verwijdert, een andere browser gebruikt of een andere computer gebruikt, moet u de tool opnieuw gebruiken om uw afmelding te vernieuwen. 

Zoals hierboven genoemd, kunt u uw cookievoorkeuren voor onze website ook hier veranderen. Denk eraan dat u mogelijk in iedere browser op ieder apparaat uw Cookies moet verwijderen om de instellingen te resetten. 

Autodesk reageert momenteel niet op signalen voor “niet volgen”. 

 

Hoe beschermt Autodesk de gegevens van kinderen en leerlingen?

Bij Autodesk vinden we de privacy van kinderen en de bescherming van hun gegevens erg belangrijk. 

Veel van onze applicaties zijn bedoeld voor een algemeen publiek en ontworpen voor volwassenen. Ten aanzien van applicaties voor het algemene publiek verzamelen wij niet opzettelijk persoonsgegevens van kinderen. 

Andere applicaties zijn bedoeld en geschikt voor gebruik door kinderen. Ons Privacybeleid met betrekking tot kinderen is van toepassing op de persoonsgegevens die uit dergelijke applicaties worden verzameld. In geval van strijdigheid tussen ons Privacybeleid met betrekking tot kinderen en onze Privacyverklaring, geldt het Privacybeleid met betrekking tot kinderen als standaard voor onze behandeling van persoonsgegevens van kinderen. Bekijk ons Privacybeleid met betrekking tot kinderen voor meer informatie. 

 

Worden deze persoonsgegevens die u ons verstrekt ooit openbaar weergegeven?

Zoals altijd raden we u aan om voorzichtig te zijn wanneer u besluit persoonsgegevens te delen, ook in onze applicaties. Onze applicaties kunnen u in staat stellen om inhoud te plaatsen, waaronder opmerkingen en “vind-ik-leuks” die openbaar zichtbaar kunnen zijn. 

In sommige gevallen kunt u beperkingen instellen voor wie uw gegevens en content kan zien. In andere gevallen zijn de gegevens en content mogelijk toegankelijk voor geregistreerde leden van de applicatie of zelfs voor het algemene publiek. Uw naam, gebruikersnaam, profielfoto of e-mailadres (met name als dit uw gebruikersnaam is) worden mogelijk gepubliceerd bij ieder bericht of andere content die u plaatst via sommige van onze applicaties en websites. 

Als u informatie plaatst die u niet openbaar wilt maken, controleer dan of u een applicatie gebruikt waarin u kunt bepalen wie de informatie te zien krijgt die u hebt geplaatst. 

 

Verandert deze Privacyverklaring?

We kunnen deze Privacyverklaring wijzigen om wetswijzigingen, wijzigingen van onze gegevensverwerkingspraktijken of de kenmerken van ons bedrijf hierin te verwerken. De bijgewerkte Privacyverklaring zal hier beschikbaar zijn in het Trust Center. We geven de datum weer waarop de Privacyverklaring voor het laatst is bijgewerkt, zodat u weet wanneer we deze wijzigen. Als we wezenlijke wijzigingen aanbrengen in onze Privacyverklaring, zullen we ons inspannen om u hiervan op de hoogte te stellen voordat dergelijke wijzigingen van kracht worden, bijvoorbeeld door middel van een prominente kennisgeving op onze website of diensten, of via e-mail. 

 

Hoe kunt u contact met ons opnemen?

Als u contact met ons wilt opnemen, gebruik dan de volgende contactgegevens. Vermeld in dat geval de naam van de applicatie waarover u contact met ons opneemt: 

Via e-mail: privacy.questions@autodesk.com  

Via normale post: 

Privacy Questions  

Autodesk, Inc.  

The Landmark @ One Market  

Suite 500  

San Francisco, CA 94105  

Verenigde Staten 

Functionaris voor gegevensbescherming: Gebruik de volgende contactgegevens als u contact wilt opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming: DPO@autodesk.com

 

Wie kan ik benaderen voor vragen of zorgen?

Wij doen ons best om samen met u tot een eerlijke oplossing te komen voor eventuele klachten of zorgen over privacy. Als u echter vindt dat wij u niet goed hebben geholpen met uw klacht of zorgen, bent u gerechtigd een klacht in te dienen bij de autoriteit voor gegevensbescherming van de Verenigde Staten van Amerika en/of bij een bevoegde Europese toezichthoudende instantie of uw lokale equivalent hiervan. 

 

Uw privacyrechten in Californië

Het recht van de staat Californië beschouwt bepaalde vormen van openbaarmaking van persoonsgegevens aan derden in ruil voor iets van waarde als “verkoop”, zelfs als er geen geld mee gemoeid is. Wij “verkopen” geen persoonsgegevens die onder het recht van de staat Californië vallen. 

We hebben verschillende soorten rechten beschreven in het gedeelte “Welke rechten en keuzes hebt u?” hierboven. Als u in Californië woont, hebt u het recht op toegang tot de specifieke onderdelen van uw gegevens, het recht op informatie over onze verwerking van uw gegevens, het recht om de verwijdering van uw persoonlijke gegevens te verzoeken en het recht om geen goederen of diensten te worden geweigerd voor de uitoefening van deze rechten. U kunt deze rechten uitoefenen door een e-mail te sturen naar privacy.questions@autodesk.com. U kunt een kopie van de persoonsgegevens van uw account aanvragen, en u kunt ook dit formulier invullen