Worldwide Sites

You have been detected as being from . Where applicable, you can see country-specific product information, offers, and pricing.

Change country/language X

Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

Autodesk adatkezelési nyilatkozat

Frissítve: 2021. Január 28.

Adatainak védelme fontos az Autodesk számára. A jelen Adatkezelési nyilatkozat összefoglalja, hogy az Autodesk hogyan dolgozza fel azokat a személyes adatokat, amelyeket webhelyeken, termékeken és szolgáltatásokon (a továbbiakban: „alkalmazások”) keresztül gyűjt össze – beleértve a viszonteladók és más értékesítési partnerek által terjesztett alkalmazásokat is – személyes úton, digitális eseményeken, webes előadások keretében, felmérések és marketingtevékenységek során, illetve a helyszíneinken tett látogatások alkalmával (az alkalmazásokkal együtt a továbbiakban: „ajánlatok”). A továbbiakban az „Autodesk”, illetve a többes szám első személy jelentése az Autodesk, Inc. vállalatra és olyan egyéb entitásokra utal, amelyek az Autodesk vállalatcsoportjához tartoznak, és a jelen Adatkezelési nyilatkozat érvényes rájuk. Az Autodesk vállalatcsoport tagjainak felsorolása itt érhető el.

Alkalmanként kiegészítő adatvédelmi tájékoztatókat jeleníthetünk meg, például akkor, ha úgy véljük, hogy a nagyobb fokú átláthatóság segíthet Önnek megalapozottabb döntést hozni a személyes adatok megadását illetően. Ilyen kiegészítő adatvédelmi tájékoztatót láthat például egy adott adatgyűjtési program kapcsán vagy egy eseményre történő regisztráció alkalmával.

A jelen Adatkezelési nyilatkozat ismerteti, hogyan kezeljük a személyes adatokat saját céljainkra. Írásbeli szerződés alapján ügyfeleink nevében is végzünk személyes adatkezelést. Az ügyfeleink által alkalmazott adatkezelési és adatvédelmi gyakorlatokat nem ellenőrizzük, és eltérhetnek a jelen Adatkezelési nyilatkozatban foglaltaktól.

„Személyes adat” az az adat, amely egy személy azonosítására alkalmas, illetve közvetlenül vagy közvetve észszerűen egy azonosítható személyhez köthető. A személyes adatok nem tartalmaznak anonimizált, azonosításra nem alkalmas vagy összesített adatokat, melyek meghatározását a vonatkozó jogszabály tartalmazza. A jelen Adatkezelési nyilatkozat alkalmazásában a „személyes adat” és a „személyes információ” kifejezés azonos jelentéssel bír. 

Az Autodesk által gyűjtött adatok köre

A személyes adatok gyűjtésére többféleképpen kerülhet sor. Egyes személyes adatok közvetlenül Öntől származnak. Más adatokat automatikusan gyűjtünk, illetve hozunk létre azzal kapcsolatban, hogy Ön hogyan, mikor és miért kerül velünk kapcsolatba az ajánlatainkon keresztül, többek között sütik vagy más nyomkövető technológiák alkalmazásával. Harmadik személyektől is kapunk Önnel kapcsolatos személyes adatokat.

Adatok, amelyeket Ön oszt meg velünk:

Közvetlenül Öntől arra vonatkozóan gyűjtünk adatokat, hogy mikor hoz létre fiókot, használja az ajánlatainkat, regisztrál egy terméket vagy szolgáltatást, iratkozik fel hírlevelünkre vagy valamelyik eseményünkre, illetve mikor vesz részt valamely eseményünkön, felmérésünkön, tevékenységünkben vagy nyilvánul meg a közösségi médiában, látogat el valamely helyszínünkre vagy veszi fel velünk más módon a kapcsolatot. Az Öntől gyűjthető adatok típusai a következők lehetnek:

  • Azonosítók, például az Ön neve, telefonszáma, lakcíme és/vagy e-mail-címe, IP-címe, fiókjának felhasználóneve és jelszava.

  • Szakmai információk, például az Ön foglalkozása, szakterülete, szakmai engedélyei, szakmai tapasztalata és korábbi munkahelyei, valamint egyéb képesítései.

  • Kereskedelmi információk, például az Ön az előfizetési csomagjainak részletei, az Ön által megvásárolt, felhasznált és/vagy érdeklődésére számot tartó ajánlatok, valamint az események, amelyeken részt vett.

  • Pénzügyi számlainformációk, például a fizetési információk, amelyeket Ön akkor ad meg, amikor vásárol valamit (közvetlenül vagy egy ajánlaton keresztül) (a tranzakciókat harmadik személy dolgozza fel a nevünkben, lásd alább).

  • Oktatási információk, például az Ön elvégzett tanulmányai.

  • Védett jellemzők, például az Ön születési dátuma (amennyiben szükséges).

  • Audiovizuális és elektronikus információk, például az Ön fényképe vagy aláírása, az interakciók, például levelezés, panaszok és azok megoldásának rögzítése, szolgáltatási nyilvántartások, valamint az Ön preferenciái, beleértve az Ön által előnyben részesített eszközöket, felhasználói élményt, nyelvet, továbbá azt, hogy Ön milyen gyakorisággal szeretne marketingértesítéseket kapni.

Amikor Ön a webhelyeinken keresztül vásárol, akkor fizetésfeldolgozókat veszünk igénybe (Digital River, BlueSnap, PayPal, Stripe, Adyen), és nem tárolunk hitelkártya- vagy egyéb pénzügyi adatokat (kivéve az arra vonatkozó visszaigazolást, hogy egy bizonyos összeg kifizetése megtörtént). Kapcsolattartási és számlaadatokat gyűjtünk Öntől, amelyeket a tranzakció elősegítése érdekében átadunk a fizetésfeldolgozónak. További információkért lépjen kapcsolatba a szolgáltatóinkkal az adatvédelmi tájékoztatóikban foglaltak szerint.

Az általunk gyűjtött vagy létrehozott információk:

Automatikusan gyűjtünk vagy létrehozunk bizonyos személyes adatokat Önről az Ön velünk folytatott interakciói alapján (ilyen például az, ha használja az ajánlatainkat), és ezeket az információkat az Ön fiókjához társíthatjuk. Az általunk gyűjtött adatok közé tartoznak a következők:

  • Azonosítók, például egyéni felhasználói azonosítók, egyéni eszközazonosítók, IP-címek, sütiazonosítók, terméklicencekkel kapcsolatos információk és felhasználónevek.

  • Internetes vagy más elektronikus hálózati aktivitási információk, pl. a felkeresett webhely tartományneve, a tevékenységek és ajánlatok használati ideje és módja, hozzászólások, viták és a velünk való kommunikáció egyéb formái blogjainkon, vitafórumainkon vagy csevegőszobáinkban, továbbá az ajánlatokon keresztül elérhető hiperhivatkozások vagy letölthető tartalmak.

  • Földrajzi helymeghatározás

  • Elektronikus információk, így az operációs rendszerek, az eszközök típusa, a böngésző adatai, az automatikus frissítésekkel és műszaki hibákkal kapcsolatos információk, az ajánlatok Ön általi használatával kapcsolatos információk, beleértve az előnyben részesített eszközöket és felhasználói élményt, valamint a tevékenységeinkkel kapcsolatos interakcióit.

  • Kereskedelmi információk, így az ajánlatok iránti érdeklődésről vagy a befejezett vásárlásokról vezetett nyilvántartás.

  • Azonosításra alkalmas jellemzők, például arcsablonok és szemmozgás.

  • Következtetések, amelyeket a rendelkezésünkre álló személyes adatokból és az ajánlatok felhasználásával kapcsolatos információkból vontunk le.

Ezenkívül, amikor Ön az alkalmazásainkat igénybe veszi, sütiket (kis szöveges fájlok, amelyeket a böngésző tárol, amikor Ön felkeres egy webhelyet) és kapcsolódó technológiákat, például képpontokat és webjelzőket (együttesen: „sütik”) használunk az információk gyűjtésére és tárolására. Az Autodesk analitikai programjait (Autodesk Analytics) és harmadik fél analitikai eszközeit (mint például a Google Analytics) is igénybe vesszük, hogy jobban megismerhessük, hogyan, mikor és miért használja Ön az alkalmazásainkat. További információért tekintse meg a Sütikre vonatkozó nyilatkozatunkat.

Az Adatkezelési nyilatkozatban és a Sütikre vonatkozó nyilatkozatban leírtak kivételektől eltekintve Ön dönt arról, hogy gyűjthetünk-e adatokat sütik használatával. Az ezzel kapcsolatos beállításokat bármikor módosíthatja az alkalmazáson belül a Beállítások menüpontban, vagy ha a webhelyeink láblécében található megfelelő hivatkozásra kattint. A hivatkozás „Sütibeállítások”, „Adatvédelmi beállítások” vagy hasonló elnevezés alatt van feltüntetve.

A sütibeállítások általában alkalmazás-, böngésző- és eszközspecifikusak, ezért előfordulhat, hogy frissítenie kell a beállításait, amikor másik alkalmazásra vált, új böngészőt vagy eszközt használ, vagy törli a sütiket a böngészőből.

Közösségi hálózatokkal kapcsolatos információk: Ajánlataink olyan tartalmakat, képpontokat, címkéket, gombokat vagy egyéb eszközöket tartalmazhatnak, amelyek más cégek szolgáltatásaira és/vagy felületeire irányíthatják át (a továbbiakban: „beépülő modulok”). Amennyiben Ön beépülő modulokat tartalmazó ajánlatot használ, az ezzel kapcsolatos információk közvetlenül továbbíthatók az Ön eszközéről a szolgáltatást és/vagy felületet biztosító harmadik személy részére. Előfordulhat, hogy a beépülő modulok által végzett adatgyűjtést nem ellenőrizzük. Amennyiben Ön be van jelentkezve egy közösségi hálózatba, a közösségi hálózat az ajánlatunk Ön által történő használatát összekapcsolhatja saját szolgáltatásaival és/vagy felületével.

Például, ha Ön egy beépülő modullal kapcsolatban a „tetszik”, „követés” vagy „megosztás” gombra kattint, vagy hozzászólást ír, ez az információ automatikusan megjelenhet az érintett közösségi hálózat szolgáltatásában vagy felületén. A beépülő modulok akkor is elküldhetik az Ön IP-címét a közösségi hálózati szolgáltatásokhoz vagy felületekhez, ha Ön nincs bejelentkezve. Kérjük, hogy ezt ajánlataink használata során vegye figyelembe.

Ha egy közösségi hálózathoz egy mások által is használt eszközzel kapcsolódik, akkor előfordulhat, hogy az eszköz többi használója látni fogja az Ön közösségi hálózathoz tartozó profiljával kapcsolatban tárolt vagy megjelenített információkat.

Más felektől gyűjtött adatok:

Olyan információkat is fogadunk és kezelünk, amelyek kapcsolt vállalkozásainktól és harmadik személyektől, így munkáltatóktól, üzleti partnerektől, üzleti kapcsolati adatbázisokból, adatjavítási szolgáltatásból, értékesítési partnerektől (pl. viszonteladóktól), marketingszolgáltatóktól, harmadik személynek minősülő adatösszesítőktől és közösségi hálózati szolgáltatások (pl. LinkedIn és Facebook) felületeiről származnak. Nyilvánosan elérhető forrásokból és licenctulajdonosoktól is fogadunk adatokat. Az e forrásokból gyűjtött személyes adatok kategóriái:

  • Azonosítók, például nevek, telefonszámok és e-mail-címek.

  • Szakmai információk, például foglalkozás, szakterület, szakmai engedélyek, szakmai tapasztalat, korábbi munkahelyek és egyéb képesítések.

  • Oktatási információk, például az Ön elvégzett tanulmányai.

  • Kereskedelmi információk, például események vagy tevékenységek, amelyeken Ön részt vett.

  • Következtetések, például a használattal, az Ön preferenciáival, viselkedésével és más jellemzőivel kapcsolatban.

Az alkalmazandó jogszabályok szerint az Ön személyes adatait összekapcsolhatjuk olyan adatokkal, amelyeket más felektől gyűjtünk, annak érdekében, hogy adatbázisunk naprakész és pontos legyen, és így relevánsabb tartalmakat, élményt, alkalmazásokat és egyéb ajánlatokat biztosíthassunk Önnek.

 

Az adatok felhasználási módja

Személyes adatait körültekintően, hasznos módokon használjuk fel, például:

  • Az Önnel megkötött szerződés teljesítése érdekében, az Ön személyazonosságának ellenőrzésére.

  • Szolgáltatások, termékek és más ajánlatok biztosításához, beleértve a betekintési adatokat és a javaslatokat is, az Önnel megkötött szerződés teljesítése érdekében.

  • Fontos, például a fiókjával vagy a vásárlásaival kapcsolatos információk Önhöz való eljuttatására, az Önnel fennálló szerződés keretében.

  • Az Ön által kért információ elküldésére, az Önnel kötött szerződésünk teljesítéséhez szükséges mértékben, illetve ha nem szükséges szerződés szerint eljárni, jogos érdekeink előmozdítása érdekében, például az ügyfélérdeklődések megválaszolásához.

  • Az ajánlatainkhoz kapcsolódóan a biztonság fenntartása és az esetleges problémák elhárítása céljából, az Önnel kötött szerződésünk teljesítéséhez szükséges mértékben, illetve ha nem szükséges szerződés szerint eljárni, vállalkozásunk védelmét illetően jogos érdekeink előmozdítása érdekében.

  • A személyes adatok anonimizálása, összesítése vagy azonosíthatatlanná tétele céljából (hogy ezek alapján többé ne lehessen beazonosítani Önt), jogos érdekeink előmozdítása érdekében a kutatások vagy elemzések elvégzését illetően.

  • Jelenlegi és jövőbeli ajánlataink, illetve a felhasználói élmény fejlesztése és javítása céljából, beleértve az automatizált rendszerekkel történő adatgyűjtést is, amelynek keretében az adatok elemzése gépi tanulás és más analitikai módszerek segítségével történik jogos érdekeink előmozdítása érdekében, illetve szükség esetén az Ön hozzájárulása alapján.

  • Az ajánlataink felhasználási módjainak és felhasználóinak megismerése céljából, jogos érdekeink előmozdítása érdekében azt illetően, hogy fejlesszük ajánlatainkat és az általános felhasználói élményt, illetve szükség esetén az Ön hozzájárulása alapján.

  • Az Ön velünk vagy ajánlatainkkal való kapcsolatának vagy kapcsolatba lépésének módjára vonatkozó információk elemzése céljából, jogos érdekeink előmozdítása érdekében azt illetően, hogy fejlesszük ajánlatainkat és az Ön részére biztosított felhasználói élményt, illetve szükség esetén az Ön hozzájárulása alapján.

  • Olyan stratégiai döntések meghozatalához, amelyek üzleti tevékenységeinket érintik, beleértve az üzleti teljesítménnyel kapcsolatos jelentéskészítést is, a döntéshozatalra vonatkozó jogos érdekeink előmozdítása érdekében, illetve szükség esetén az Ön hozzájárulása alapján.

  • Oktatási tartalmak, oktatóanyagok, javaslatok, hírlevelek vagy egyéb információk küldéséhez, beleértve olyan információkat is, amelyek megfelelhetnek az Ön érdeklődési körének, jogos érdekeink előmozdítása érdekében azt illetően, hogy fejlesszük az Önnek nyújtott felhasználói élményt, illetve szükség esetén az Ön hozzájárulása alapján.

  • Promóciós ajánlatok, hirdetési anyagok vagy egyéb marketingtartalmak küldéséhez jogos érdekeink előmozdítása érdekében azt illetően, hogy közvetlen reklámajánlatokkal keressük meg Önt, illetve szükség esetén az Ön hozzájárulása alapján.

  • Nem jogosult használat, például csalás és szoftverkalózkodás felderítésére és megelőzésére vagy egyéb módon történő kezelésére, valamint az Ön, az Autodesk és/vagy harmadik személyek védelmére, jogos érdekeink előmozdítása érdekében. Példaképpen itt megismerheti, hogy az Autodesk hogyan észleli és kezeli a nem jogosult szoftvereket.

  • Az ajánlatainkra érvényes jogi feltételek betartatása és ennek ellenőrzése céljából, azon jogos érdekünk előmozdítása érdekében, hogy a vonatkozó feltételeknek való megfelelőséget biztosíthassuk.

  • A vonatkozó törvények szerinti jogszabályi kötelezettségeinknek való megfeleléshez.

  • Az Autodesk, az Ön vagy bármely harmadik fél jogainak, biztonságának és tulajdonának védelme céljából, jogos érdekeink előmozdítása érdekében a saját, a felhasználóink, illetve a harmadik felek védelmét illetően.

  • Egyéb olyan célokra, amelyekhez az Ön hozzájárulását megkaptuk.

  • Továbbá az ajánlatainkban, így például kiegészítő adatkezelési tájékoztatóban vagy a Névjegy párbeszédpanelen (amely az alkalmazásában a Beállítások menüpontban érhető el) leírtak szerint.

Amennyiben a személyes adatok kezeléséhez szükségünk van az Ön hozzájárulására, Ön a hozzájárulást bármikor visszavonhatja, ha felveszi velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken, vagy az Ön számára írásban jelzett egyéb módon.

Amennyiben jogos érdekeink mentén járunk el az Ön személyes adatainak feldolgozását illetően, az Ön jogait egyensúlyba hozzuk a mi jogainkkal, így a mi érdekeink nem írják felül az Ön személyes információinak védelmére vonatkozó jogát. Önnek emellett jogában áll egyéni, Önre vonatkozó körülményekre hivatkozva tiltakozni az adatok feldolgozása ellen. További információt az alábbi, „Az Ön jogai és választási lehetőségei” című szakaszban talál.

Ha személyes adatait jogszabályi előírásoknak való megfelelés, illetve az Önnel vagy azon ügyfeleinkkel kötött szerződésen alapuló kötelezettségek teljesítése érdekében kezeljük, amely ügyfeleinken keresztül Ön az ajánlatot használja, az adatok szolgáltatásának elmulasztása kötelezettségeink teljesítését akadályozhatja vagy késleltetheti.

 

A személyes adatok átadásának esetei

A fent részletezett kategóriákba tartozó adatokat a személyek következő kategóriáival közölhetjük:

  • szolgáltatóink, beleértve szállítóinkat, tanácsadóinkat és más szolgáltatókat, amelyek üzleti céljaink eléréséhez nyújtanak nekünk szolgáltatásokat. A szolgáltatóink körébe tartozó cégek például a következő területeken nyújtanak nekünk támogatást: marketingtevékenységek, értékesítés, tanácsadás, kommunikáció, szoftverkarbantartás és -támogatás, elemzések, közösségi média, piackutatás, jogosult használat ellenőrzése, felhasználási engedélyeknek való megfelelés, biztonság, a felhasználók ellenőrzése, honosítás, kifizetések feldolgozása. Szolgáltatóink az Ön adatait olyan szerződéses feltételek alapján kezelik, amelyek korlátozzák a személyes adatok felhasználását.

  • Üzleti partnereink, így például integrációs partnerek, értékesítési partnerek (pl. viszonteladók), az események támogatói, partnerei és résztvevői, hirdetési partnerek és az Autodesk App Store-on közzétevő partnerek, akikkel Ön az Autodeskkel való kapcsolata megkönnyítése érdekében kapcsolatba lép, továbbá azok az üzleti partnerek, amelyek az adatkezelési nyilatkozatunkban vagy az üzleti partnerekre vonatkozó adatkezelési nyilatkozatban részletezett célok eléréséhez nyújtanak segítséget.

  • Kapcsolt vállalkozásaink, az információk kezelésének és felhasználásának a jelen Adatkezelési nyilatkozatban meghatározott módjainak bármelyikének érdekében, így integrált ajánlatok az Ön részére történő biztosítására (beleértve a vásárlások, szolgáltatások, és kifizetések adminisztrációját integrált ajánlataink vonatkozásában), jogos érdekeink előmozdítása érdekében. Az Autodesk vállalatcsoport tagjainak felsorolását itt találja.

  • Közösségi hálózati szolgáltatók és platformok a csatlakozás céljából vagy az információk nyilvános, a szolgáltatókkal vagy az adott szolgáltatásban vagy platformon lévő partnerekkel történő megosztásához.

  • Azon személyek, akik számára a jogszabályok szerint információt kell szolgáltatnunk, például idézés vagy bírósági határozat alapján.

  • Bűnüldöző szervek, jogtanácsosok, illetve egyéb olyan felek, akikre észszerű okokból szükség van, ha jóhiszeműen úgy véljük, hogy a közlés csalás vagy szoftverkalózkodás megelőzése vagy az arra történő válaszadás, az Autodesk támadások elleni védelme vagy az Autodesk, ügyfeleink és a nyilvánosság jogainak, tulajdonának és biztonságának védelme érdekében szükséges.

  • Olyan személyek, akik üzleti tranzakciók mérlegelésében, tárgyalásában és teljesítésében vesznek részt. Ilyen ügylet lehet az eladás, egyesülés, összeolvadás, felvásárlás, irányítás megváltozása, jelentős vagyon átruházása, csőd vagy átszervezés, és minden későbbi beolvadás.

Amennyiben rendelkezünk az Ön hozzájárulásával, vagy Ön erre felkér minket, személyes adatait egyéb személyekkel is közölhetjük az Ön által kért vagy engedélyezett célokra.

Összesített, anonimizált vagy azonosításra nem alkalmas demográfiai, statisztikai és az ajánlataink használatával kapcsolatos egyéb adatokat megoszthatunk harmadik személyekkel marketing-, elemzési, tervezési és egyéb célokból. Az ilyen adatok a felhasználók azonosítására nem alkalmasak.

 

Az adatok védelme

Az adatok jogosulatlan hozzáféréssel vagy rosszindulatú tevékenységekkel szembeni védelme érdekében indokolt és megfelelő fizikai, adminisztrációs és technológiai ellenőrzések kombinációját alkalmazzuk. A biztonsági gyakorlatunkkal kapcsolatos további információért látogasson el az Adatvédelmi központba.

Észszerű lépéseket teszünk annak érdekében, hogy személyes adataihoz kizárólag az Autodesk azon munkavállalói, vállalkozói és megbízottjai férjenek hozzá, akiknek kijelölt feladataik elvégzéséhez azokat ismerniük kell.

 

Az Ön jogai és választási lehetőségei

Önnek joga van személyes adataihoz hozzáférni, azokat frissíteni, törölni, azokról másolatot kérni, illetve a felhasználásukat korlátozni. Ha a személyes adatait az Ön hozzájárulása alapján kezeljük, akkor azt bármikor visszavonhatja.

Személyes adatai és az alkalmazásainkat használó tartalmak kezeléséhez kérjük, jelentkezzen be fiókjába. Törölheti is a személyes adatait, és megszüntetheti a fiókját. Jogi és belső üzleti célokból (mint például a csalások megelőzése) – az alkalmazandó jogszabályoknak megfelelően – bizonyos adatokat megőrizhetünk Önnel kapcsolatban.

Ha másolatot szeretne kérni a fiókjával kapcsolatosan tárolt személyes adatairól, kérjük, töltse ki ezt az űrlapot. Az alkalmazandó jogszabályi előírásoknak megfelelően, mielőtt kérését teljesítjük, megkérhetjük, hogy igazolja személyazonosságát, továbbá a kért személyes adat jellegétől függően egyéb formában történő igazolást is kérhetünk.

A magánszemélyek adataira vonatkozóan egyes jogrendszerek további jogokat biztosítanak. Lakóhelyétől vagy az alkalmazandó jogtól függően Ön az alábbi jogokkal rendelkezhet:

  • tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen;

  • amennyiben szükséges, kérheti személyes adatai zárolását vagy anonimizálását;

  • másolatot kérhet személyes adatai harmadik személy részére történő továbbítása érdekében;

  • letilthat bizonyos közvetlen üzletszerzési célú kommunikációkat;

  • bizonyos esetekben megtilthatja személyes adatai harmadik személlyel való közlését;

  • áru vagy szolgáltatás nem tagadható meg Öntől a jogai gyakorlása miatt, ugyanakkor elképzelhető, hogy ilyen esetben – az alkalmazandó jogszabályoknak megfelelően – eltérő szintű szolgáltatást nyújtunk, illetve eltérő mértékű díjat vagy árat számítunk fel Önnek;

  • Panaszt nyújthat be a tartózkodási helye szerinti joghatóság alá tartozó illetékes adatvédelmi hatósághoz.

A fenti jogokat bizonyos esetekben a helyi jogszabályok korlátozhatják. Például előfordulhat, hogy Ön a személyes adatai törlését kéri tőlünk, de az Ön által kért tranzakció befejezéséhez, a jogszabályban előírt kötelezettségeink teljesítéséhez vagy egyéb üzleti célok meghatározott körének elérése érdekében, a jogszabályok felhatalmazása vagy előírása alapján az adatokat meg kell őriznünk. Jogai gyakorlásához kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Amikor az adatkezelésre ügyfeleink megbízásából kerül sor, kérését továbbíthatjuk az érintett ügyfélnek, és együttműködhetünk a kérés kezelésében az ügyféllel kötött különleges megállapodásunk alapján.

Kérjük Kalifornia állam lakosait, hogy a Kalifornia állam törvényei alapján fennálló jogaikkal kapcsolatos további információkért olvassák el az „Adatvédelmi jogok Kalifornia államban” című részt.

Kérjük a Brazíliában élőket, hogy az LGPD és a törvények alapján fennálló jogaik kapcsán olvassák el az LGPD rendelettel kapcsolatos gyakori kérdéseket.

 

Az Autodesk adattárolási és adatmegőrzési gyakorlata

Személyes adatait szervereinken és szolgáltatóink szerverein tároljuk. Mivel az Autodesk és szolgáltatói szervereiket a világ számos részén üzemeltetik, személyes adatai országhatárokon átnyúlóan is továbbításra, és az Ön országának vagy régiójának területén kívül is tárolásra kerülhetnek. Személyes adatait addig tároljuk, ameddig az az Ön által használt vagy igényelt ajánlatok biztosításához, jogos követelés megállapításához, gyakorlásához, illetve védelméhez, valamint az Autodesk jogszabályi kötelezettségeinek betartásához szükséges. Az adatok biztonsági, illetve az üzleti folytonosság biztosítását szolgáló másolatokban ennél tovább is fennmaradhatnak.

 

Személyes adatok továbbítása országhatárokon keresztül

Globális vállalatként országhatárokon át is továbbítjuk a személyes adatokat, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően. Ahol a törvény úgy rendeli, megfelelő intézkedéseket foganatosítottunk (például egységes szerződési feltételeket) a határokon átküldött személyes adatok védelmére. Ha szeretne egy másolatot azokról a biztonsági intézkedésekről, amelyeket a határokon átküldött személyes adatok védelme érdekében alkalmazunk, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az alábbi, „Elérhetőségeink” című szakaszban foglaltaknak megfelelően.

Az Autodesk megfelel az EU-USA adatvédelmi pajzs keretrendszerének és a Svájc-USA adatvédelmi pajzs keretrendszerének („Adatvédelmi pajzs”), ahogyan azt az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma az Adatvédelmi pajzs alapján az EGT-ből, az Egyesült Királyságból és/vagy Svájcból az Egyesült Államokba továbbított személyes adatok gyűjtésére, felhasználására és megőrzésére vonatkozóan előírja. Az Autodesk igazolta a Kereskedelmi Minisztérium felé, hogy ezekre az adatokra vonatkozóan az Adatvédelmi pajzs alapelveit betartja. A jelen Adatkezelési nyilatkozatban foglalt feltételek és az Adatvédelmi pajzs elvei közti ellentmondás esetén az Adatvédelmi pajzs az irányadó az ennek alapján továbbított személyes adatok vonatkozásában. Amennyiben szeretne többet megtudni az Adatvédelmi pajzs programról, és szeretné megtekinteni a tanúsítványunkat, kérjük, látogasson el a https://www.privacyshield.gov/ címre, és olvassa el az Adatvédelmi pajzzsal kapcsolatos tájékoztatónkat.

Az Adatvédelmi pajzs érvénytelenítése miatt az Autodesk már nem az Adatvédelmi pajzs alapján továbbítja a személyes adatokat az EGT-ből, az Egyesült Királyságból vagy Svájcból az Egyesült Államokba. Továbbra is az Adatvédelmi pajzs által megengedett biztosítékokat fogjuk alkalmazni azon személyes adatok esetében, amelyek továbbítása az Egyesült Államokba ezen program keretében valósult meg.

 

Milyen gyakorlatok érvényesülnek az Autodesk marketing- és hirdetési tevékenységei során?

Analitikai eszközöket használunk, és egy vagy több olyan hirdetési hálózattal (hirdetési partnerek) is együttműködünk, amelyek sütiket vagy más eszközöket használnak az alkalmazás látogatóiról való adatgyűjtéshez, hirdetések elhelyezéséhez, továbbá a hirdetések és marketingkampányok eredményeinek nyomon követéséhez. Ezekkel az eszközökkel az Autodesk és/vagy hirdetési partnerei adatokat gyűjthetnek az alkalmazás látogatóitól, például a felkeresett webhelyekről, arról, hogy hogyan, mikor és miért került sor az alkalmazások használatára, továbbá a marketingpreferenciákról, az IP-címekről, az eszközök azonosítóiról és a böngészőkkel kapcsolatos információkról. Ezeket az információkat használják fel a személyre szabott hirdetések megjelenítéséhez a webhelyeken és egyéb alkalmazásokban, egy adott hirdetés egyedi és ismétlődő megtekintési számának kiszámításához és irányításához, a látogató érdeklődéséhez kapcsolódó hirdetések megjelenítéséhez és a hirdetési kampányok hatékonyságának méréséhez. A fenti tevékenységekhez az Ön személyes adatait jogos érdekeink előmozdítása érdekében, vagy szükség esetén az Ön hozzájárulása alapján kezeljük.

Ön a Digital Advertising Alliance Your AdChoices eszközének használatával megtilthatja, hogy adatait a hirdetési partnerek online viselkedésen alapuló hirdetések közvetítéséhez felhasználják. Ha böngészője a harmadik személyektől származó sütiket nem fogadja el, előfordulhat, hogy a Your AdChoices eszköz nem fog működni. Továbbá ha a sütiket törli, vagy ha másik böngészőt vagy másik számítógépet használ, akkor a fenti tiltás megújításához ismételten használnia kell a Your AdChoices eszközt.

A fentiekben leírtaknak megfelelően a sütibeállításokat később módosíthatja. A sütibeállítások általában alkalmazás-, böngésző- és eszközspecifikusak, ezért előfordulhat, hogy frissítenie kell a beállításait, amikor másik alkalmazásra vált, új böngészőt vagy eszközt használ, vagy törli a sütiket a böngészőből.

Az Autodesk a „követéstiltási” („do not track”) üzenetekre jelenleg nem válaszol.

 

A gyermekek és a tanulók adatainak védelme

Mi, az Autodesknél nagyon fontosnak tartjuk a gyermekek adatainak védelmét.

A legtöbb alkalmazásunkat a nagyközönségnek szánjuk, és felnőtt felhasználók számára terveztük. Ezekre az alkalmazásokra a továbbiakban az „általános alkalmazások” kifejezést használjuk. Az általános alkalmazásokkal kapcsolatosan szándékosan nem gyűjtünk gyermekektől személyes adatokat. Egyes alkalmazásokat gyermekek általi használatra terveztünk, így megfelelők a számukra. Ezekre az alkalmazásokra a továbbiakban a „gyermekeknek szóló alkalmazások” kifejezést használjuk.

A Gyermekekre vonatkozó adatkezelési nyilatkozatunk az Autodesk ajánlatainak – beleértve a gyermekeknek szóló alkalmazásokat is – bizonyos kiskorú és diákfelhasználóitól gyűjtött személyes adatokra vonatkozik. A Gyermekekre vonatkozó adatkezelési nyilatkozat és a jelen Adatkezelési nyilatkozat rendelkezései közötti ellentmondás esetén a Gyermekekre vonatkozó adatkezelési nyilatkozat az irányadó a gyermekek személyes adatainak kezelésére vonatkozóan. További információért tekintse át a Gyermekekre vonatkozó adatkezelési nyilatkozatunkat.

 

Az Ön által megadott személyes adatok nyilvános megjelenítése

Kérjük, hogy mindig körültekintően döntsön adatainak közlésével kapcsolatban, az Autodesk ajánlatai esetében is. Ajánlataink lehetővé tehetik olyan tartalmak – például hozzászólások, kedvelések – közzétételét, amelyek a nyilvánosság számára is láthatók.

Bizonyos esetekben Ön korlátozhatja, hogy ki láthatja az Ön által megosztott információkat vagy tartalmakat, valamint ki férhet hozzá azokhoz. Más esetekben az információ és tartalom az ajánlat regisztrált felhasználói, vagy akár a nyilvánosság számára is elérhető lesz. Az Ön neve, felhasználóneve, profilképe vagy e-mail-címe (különösen, ha az egyben a felhasználóneve is) megjelenhet azon üzenetek vagy egyéb tartalmak mellett, amelyeket néhány ajánlatunkon keresztül megoszt.

Amennyiben olyan információkat tesz közzé, amelyeket nem szeretne mindenki számára elérhetővé tenni, győződjön meg arról, hogy olyan ajánlatot használ, amely lehetővé teszi Önnek, hogy ellenőrizze, kik láthatják a közzétett információt.

 

Az Adatkezelési nyilatkozat változásai

A jelen Adatkezelési nyilatkozatot módosíthatjuk annak érdekében, hogy megfeleljen a jogszabályokban, az adatkezelési gyakorlatunkban vagy vállalkozásunk jellemzőiben bekövetkezett változásoknak. A frissített Adatkezelési nyilatkozatot az Adatvédelmi központban tekintheti meg. Feltüntetjük az Adatkezelési nyilatkozat utolsó módosításának dátumát, hogy Ön tájékozódhasson arról, mikor került sor módosításra. Amennyiben az Adatkezelési nyilatkozatban érdemi módosításokat hajtunk végre, törekedni fogunk arra, hogy a weboldalunkon vagy szolgáltatásainkban jól látható értesítés útján vagy e-mailben tájékoztassuk Önt, mielőtt ezek a változások hatályba lépnek.

 

Elérhetőségeink

Ha szeretne velünk kapcsolatba lépni, akkor erre az alábbi elérhetőségeken nyílik lehetősége. Kérjük, adja meg az ajánlat nevét, amellyel kapcsolatban keres minket:

E-mailben: privacy.questions@autodesk.com

Privacy Questions
Autodesk, Inc.
The Landmark @ One Market
Suite 500
San Francisco, CA 94105
U.S.A.

Adatvédelmi tisztviselő: Ha az adatvédelmi tisztviselőnkkel szeretne kapcsolatba lépni, akkor az alábbi kapcsolattartási adatokat használja: DPO@autodesk.com.

 

Kérdés vagy aggály esetén

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy Önnel együttműködve bármilyen adatvédelemmel kapcsolatos panaszra vagy aggályra méltányos megoldást találjunk. Ha azonban úgy gondolja, hogy a panaszával vagy aggályaival kapcsolatban nem tudunk a segítségére lenni, joga van panaszt benyújtani az Amerikai Egyesült Államok adatvédelmi hatóságához és/vagy az illetékes európai felügyeleti hatósághoz, vagy annak az Ön lakóhelye szerinti megfelelőjéhez.

Az Autodesk által gyűjtött adatok köre

A személyes adatok gyűjtésére többféleképpen kerülhet sor. Egyes személyes adatok közvetlenül Öntől származnak. Más arra vonatkozó adatokat, hogy Ön hogyan, mikor és miért keresi fel alkalmazásunkat, sütik vagy más nyomkövető technológiák alkalmazásával, automatikusan gyűjtünk, illetve hozunk létre. Bizonyos személyes adatokat harmadik személyektől kapunk.

Adatok, amelyeket Ön oszt meg velünk:

Közvetlenül Öntől arra vonatkozóan gyűjtünk adatokat, hogy mikor hoz létre fiókot, használ egy alkalmazást, regisztrál egy terméket vagy szolgáltatást, iratkozik fel hírlevelünkre vagy valamelyik eseményünkre, illetve mikor kommunikál valamely eseményünkön, tevékenységünkben vagy a közösségi médiában vagy veszi fel velünk más módon a kapcsolatot.
Az Öntől gyűjthető adatok típusai a következők lehetnek:

  • személyes azonosítók, például az Ön neve, telefonszáma, lakcíme és e-mail-címe, IP-címe, felhasználóneve és jelszava;

  • szakmai információk, például az Ön foglalkozása, szakterülete, szakmai engedélyei, szakmai tapasztalata és korábbi munkahelyei, valamint egyéb képesítései;

  • kereskedelmi információk, például az Ön az előfizetési terveinek részletei, az Ön által megvásárolt vagy érdeklődésére számot tartó alkalmazások, valamint az események, amelyeken részt vett;

  • számlainformációk, például a fizetési információk, amelyeket Ön megad, amikor az alkalmazásokon keresztül vásárol (az átutalásokat harmadik személy dolgozza fel a nevünkben, lásd alább);

  • oktatási információk, például az Ön korábbi iskolái;

  • védett tulajdonságok, például az Ön életkora (amennyiben szükséges);

  • audiovizuális- és elektronikus információk, például az Ön fényképe vagy aláírása, az interakciók, például levelezés, panaszok és azok megoldásának rögzítése, szolgáltatási nyilvántartások, valamint az Ön preferenciái, beleértve az Ön által előnyben részesített eszközöket, felhasználói élményt, nyelvet, továbbá azt, hogy Ön milyen gyakorisággal szeretne marketingértesítéseket kapni.

Amikor Ön a webhelyeinken keresztül vásárol, pénzforgalmi adatfeldolgozókat veszünk igénybe (Digital River, BlueSnap, PayPal, Stripe, Adyen), és mi magunk nem tárolunk hitelkártya- vagy egyéb pénzügyi adatokat (kivéve az arra vonatkozó visszaigazolást, hogy egy bizonyos összeg kifizetése megtörtént). Kapcsolattartási és fiókinformációkat gyűjtünk Öntől, amelyeket a tranzakció elősegítése érdekében átadunk a pénzforgalmi adatfeldolgozónak. További információkért lépjen kapcsolatba a szolgáltatóinkkal az adatvédelmi tájékoztatóikban foglaltak szerint.

Az alkalmazásaink használata során gyűjtött adatok:

Bizonyos, az alkalmazásaink Ön által történő használatára vonatkozó személyes információkat automatikusan gyűjtünk és generálunk, és azokat összekapcsolhatjuk az Ön fiókjával. Az általunk gyűjtött adatok közé tartoznak a következők::

  • azonosítók, úgymint egyedi eszközazonosítók, IP-címek, azonosító sütik, termékazonosítók, információk a terméklicencekről, fiókokhoz kapcsolódó felhasználónevek és e-mail-címek;

  • internetes vagy más elektronikus hálózati aktivitási információk, pl. a felkeresett weboldal domainje, milyen tevékenységeket és alkalmazásokat mennyi ideig és hogyan használnak, az alkalmazásokhoz hogyan férnek hozzá, hozzászólások, viták és a velünk való kommunikáció egyéb formái blogjainkon, vitafórumainkon vagy chatszobáinkban, továbbá az alkalmazásokon keresztül elérhető hiperhivatkozások vagy letölthető tartalmak és más mérőszámok, az Általános szerződési feltételeinkben meghatározottak szerint;

  • földrajzi helymeghatározás;

  • elektronikus információk, így az operációs rendszerek, az eszközök típusa, a böngésző adatai, az automatikus frissítősekkel és műszaki hibákkal kapcsolatos információk, az alkalmazások Ön által történő használatával kapcsolatos információk, beleértve az előnyben részesített eszközöket és élményt, valamint a tevékenységeinkkel kapcsolatos interakcióit;

  • kereskedelmi információk, így az alkalmazások iránti érdeklődésről vagy a befejezett vásárlásokról vezetett nyilvántartás;

  • következtetések, melyeket a rendelkezésünkre álló személyes adatokból és alkalmazás felhasználásával kapcsolatos információkból vontunk le.

Ezenkívül, amikor Ön alkalmazásainkat igénybe veszi, sütiket (kis szöveges fájlok, amelyeket a böngésző eltárol, amikor Ön felkeres egy weboldalt) és kapcsolódó technológiákat, például pixeleket és webjelzőket (együttesen: „sütik") használunk az információk gyűjtésére és tárolására.
Autodesk analitikai programokat (Autodesk Analytics) és eszközöket használunk, beleértve harmadik fél analitikai eszközöket is, mint például a Google Analytics, annak érdekében, hogy megfigyelhessük, hogyan, mikor és miért veszi igénybe alkalmazásainkat. Ha szeretne többet megtudni a sütik használatáról, olvassa el az Autodesk Sütikre vonatkozó nyilatkozatát.

A Sütikre vonatkozó nyilatkozatban leírt kivételekkel Ön dönt arról, hogy gyűjthetünk-e adatot sütik használatával. Az ezzel kapcsolatos beállításokat bármikor módosíthatja az alkalmazáson belül a Beállítások menüpontban, vagy sütipreferenciái kezelésével itt.

Közösségi hálózatokkal kapcsolatos információk: Alkalmazásaink olyan tartalmakat, gombokat vagy egyéb eszközöket tartalmazhatnak, amelyek más cégek szolgáltatásaira és/vagy felületeire irányíthatják át (a továbbiakban: „beépülő modulok"). Az Autodesk analitikai eszközök, valamint harmadik személyek analitikai eszközei segítségével információkat gyűjtünk a beépülő modulok Ön által történő használatáról. Amennyiben Ön beépülő modulokat tartalmazó alkalmazást használ, az ezzel kapcsolatos információk közvetlenül továbbításra kerülhetnek az Ön eszközéről a szolgáltatást és/vagy felületet biztosító harmadik személy részére. A beépülő modulok által végzett adatgyűjtést nem ellenőrizzük. Amennyiben Ön be van jelentkezve egy közösségi hálózatba, a közösségi hálózat az alkalmazásunk Ön által történő használatát összekapcsolhatja saját szolgáltatásaival és/vagy felületével.

Például, ha Ön egy beépülő modullal kapcsolatban a „tetszik”, „követés” vagy „megosztás” gombra kattint, vagy kommentet ír, ez az információ automatikusan megjelenhet az érintett közösségi hálózat szolgáltatásában vagy felületén. A beépülő modulok akkor is elküldhetik az Ön IP-címét a közösségi hálózati szolgáltatásokhoz vagy felületekhez, ha Ön nincs bejelentkezve. Kérjük, hogy ezt alkalmazásaink használata során vegye figyelembe.

Ha egy közösségi hálózathoz egy mások által is használt eszközzel kapcsolódik, akkor előfordulhat, hogy az eszköz többi használója látni fogja az Ön közösségi hálózathoz tartozó profiljával kapcsolatban tárolt vagy megjelenített információkat.

Más felektől gyűjtött adatok:

Olyan információkat is fogadunk és kezelünk, amelyek leányvállalatainktól és harmadik személyektől, így munkáltatóktól, üzleti partnerektől, üzleti kapcsolati adatbázisokból, adatjavítási szolgáltatásból, csatornapartnerektől (pl. viszonteladóktól), marketingszolgáltatóktól, harmadik személynek minősülő adatösszesítőktől, és közösségi hálózatok (pl. LinkedIn és Facebook) felületeiről származnak. Nyilvánosan elérhető forrásokból és engedélyező hatóságoktól is fogadunk adatokat. Az e forrásokból gyűjtött személyes adatok kategóriái:

  • személyes azonosítók, például nevek, telefonszámok és e-mail-címek;

  • szakmai információk, például foglalkozás, szakterület, szakmai engedélyek, szakmai tapasztalat, korábbi munkahelyek és egyéb képesítések;

  • oktatási információk, például az Ön korábbi iskolái;

  • kereskedelmi információk, például események vagy tevékenységek, amelyeken Ön részt vett;

  • következtetések például a használattal, az Ön preferenciáival, viselkedésével és más jellemzőivel kapcsolatban.

Az alkalmazandó jogszabályok szerint az Ön személyes adatait összekapcsolhatjuk olyan adatokkal, amelyeket más felektől gyűjtünk, annak érdekében, hogy adatbázisunk naprakész és pontos legyen, és így relevánsabb tartalmakat, élményt, alkalmazásokat és egyéb ajánlatokat biztosíthassunk Önnek.

Az Önről gyűjtött adatok felhasználásának módja

Személyes adatait körültekintően, hasznos módokon használjuk fel, például:

  • az Önnel megkötött szerződés teljesítése érdekében, az Ön személyazonosságának ellenőrzésére;

  • szolgáltatások, termékek és támogatások nyújtásához az Ön alkalmazásait szabályozó szerződés teljesítése érdekében, illetve az Önnel történő kommunikációhoz;

  • fontos információk Önhöz való eljuttatására, az Önnel fennálló szerződés keretében

  • az Ön által kért információk megküldéséhez, például ha valaki kedvelte valamelyik hozzászólását, az Önnel kötött szerződés teljesítéséhez szükséges mértékben;

  • javaslatok, ajánlatok, promóciók, hírlevelek, felmérések vagy egyéb információk megküldéséhez jogos érdekeink előmozdítása érdekében, illetve ahol arra szükség van, az Ön hozzájárulása alapján;

  • személyes adatainak anonimizáláshoz, összesítéséhez vagy azonosíthatóságának megszüntetéséhez, annak érdekében, hogy Ön a továbbiakban ne legyen azonosítható;

  • hogy jobb rálátást szerezzünk arra, kik és hogyan használják alkalmazásainkat, jogos érdekeik előmozdítása érdekében, illetve szükség esetén az Ön hozzájárulása alapján;

  • alkalmazásaink és az Ön felhasználói élményének javításához, jogos érdekeink előmozdítása érdekében (vagy szükség esetén hozzájárulás alapján), többek között olyan automatikus rendszerek használatával, amelyek az adatokat gépi tanulás vagy más elemzési technikák segítségével elemzik;

  • alkalmazásaink biztonságának fejlesztéséhez és a hibák elhárításához, az alkalmazások Ön általi használatát szabályozó szerződés teljesítése érdekében, illetve az Önnel történő kommunikációhoz;

  • promóciós ajánlatok, reklámok és az Ön érdeklődésének megfelelő egyéb marketingtartalmak megküldéséhez, jogos érdekeink előmozdítása érdekében, illetve szükség esetén az Ön hozzájárulása alapján;

  • csalás és szoftverkalózkodás felderítésére és megelőzésére vagy egyéb módon történő kezelésére, valamint az Ön, az Autodesk vagy harmadik személyek védelmére, jogos érdekeink előmozdítása érdekében. Itt talál további információt arról, hogy miként deríti fel az Autodesk az engedély nélküli szoftvereket, és hogyan lép fel ellenük;

  • az alkalmazásainkra irányadó jogszabályi feltételek érvényesítéséhez;

  • a jogszabályi kötelezettségeinknek való megfeleléshez;

  • az Autodesk, az Ön és harmadik személyek jogai, biztonsága, illetve tulajdona védelmére;

  • egyéb olyan célokra, amelyekhez az Ön hozzájárulását kérjük (amennyiben a személyes adatok kezeléséhez szükségünk van az Ön hozzájárulására, Ön a hozzájárulást bármikor visszavonhatja, ha felveszi velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken, vagy az Ön számára írásban jelzett egyéb módon);

  • továbbá az alkalmazásainkban, így például kiegészítő értesítésben vagy a „Rólunk” rovatban (amely az alkalmazásában a Beállítások menüpontban érhető el) leírtak szerint.

Amennyiben a személyes adatait jogos érdekeinkre alapozva kezeljük, Ön személyes körülményeire hivatkozva kérheti az adatkezelés megszüntetését. További információért olvassa el lentebb „Az Ön jogai és jogérvényesítési lehetőségei” című részt.

Ha személyes adatait jogszabályi előírásoknak való megfelelés, illetve az Önnel vagy azon ügyfeleinkkel kötött szerződésen alapuló kötelezettségek teljesítése érdekében kezeljük, amely ügyfeleinken keresztül Ön az alkalmazást használja, az adatok szolgáltatásának elmulasztása kötelezettségeink teljesítését akadályozhatja vagy késleltetheti.

A személyes adatok átadásának esetei

A fent részletezett kategóriákba tartozó adatokat a személyek következő kategóriáival közölhetjük:

  • szolgáltatóink, beleértve szállítóinkat, tanácsadóinkat és más szolgáltatókat, amelyek üzleti céljaink eléréséhez nyújtanak nekünk szolgáltatásokat. A szolgáltatóink körébe tartozó cégek például a következő területeken nyújtanak nekünk támogatást: marketingtevékenységek, értékesítés, tanácsadás, kommunikáció, szoftverkarbantartás és -támogatás, elemzések, közösségi média, piackutatás, felhasználási engedélyeknek való megfelelés, biztonság, a felhasználók ellenőrzése, lokalizáció, kifizetések feldolgozása. Szolgáltatóink az Ön adatait olyan szerződéses feltételek alapján kezelik, amelyek korlátozzák a személyes adatok felhasználását;

  • üzleti partnereink, így például integrációs partnerek, csatornapartnerek (pl. viszonteladók) és az Autodesk App Store-on közzétevő partnerek, akikkel Ön az Autodeskkel való kapcsolata megkönnyítése érdekében kapcsolatba lép, továbbá azok az üzleti partnerek, amelyeket az adatkezelési nyilatkozatunkban vagy az üzleti partnerekre vonatkozó adatkezelési nyilatkozatban részletezett célok eléréséhez nyújtanak segítséget;

  • leányvállalataink, az információk kezelésének és felhasználásának jelen Adatkezelési nyilatkozatban meghatározott módjainak bármelyikére, így integrált termékek és szolgáltatások az Ön részére történő biztosítására (beleértve a vásárlások, szolgáltatások, és kifizetések adminisztrációját integrált termékeink és szolgáltatásaink vonatkozásában), jogos érdekeink előmozdítása érdekében. Az Autodesk vállalatcsalád tagjainak felsorolását itt találja;

  • közösségi hálózati szolgáltatások és felületek beépülő modulokon keresztül, illetve amikor Ön az alkalmazásainkat a nyilvánossággal vagy ismerőseivel való kapcsolatfelvételre, vagy információk nyilvánossággal vagy ismerőseivel történő megosztásra használja;

  • azok a személyek, akik számára a jogszabályok szerint információt kell szolgáltatnunk, például idézés vagy bírósági határozat alapján;

  • bűnüldöző szervek, jogi tanácsadók, illetve egyéb olyan felek, akikre észszerű okokból szükség van, ha jóhiszeműen úgy véljük, hogy a közlés csalás vagy szoftverkalózkodás megelőzése vagy az arra történő válaszadás, az Autodesk támadás elleni védelem vagy az Autodesk, ügyfeleink és a nyilvánosság jogainak, tulajdonának és biztonságának védelme érdekében szükséges;

  • Olyan személyek, akik üzleti tranzakciók mérlegelésében, tárgyalásában és teljesítésében vesznek részt. Ilyen ügylet lehet az eladás, egyesülés, összeolvadás, felvásárlás, irányítás megváltozása, jelentős vagyon átruházása, csőd vagy átszervezés, és minden későbbi beolvadás.

Amennyiben rendelkezünk az Ön hozzájárulásával, vagy Ön erre felkér minket, személyes adatait egyéb személyekkel is közölhetjük az Ön által kért vagy engedélyezett célokra.

Összesített, anonimizált vagy azonosításra nem alkalmas demográfiai, statisztikai és egyéb adatokat megoszthatunk harmadik személyekkel marketing- és egyéb célokból. Az ilyen adatok a felhasználók azonosítására nem alkalmasak.

Az adatok védelme

Az adatok jogosulatlan hozzáféréssel vagy rosszindulatú tevékenységekkel szembeni védelme érdekében indokolt és megfelelő fizikai, adminisztrációs és technológiai ellenőrzések kombinációját alkalmazzuk. További információért kérjük, látogasson el ide: Trust Center.

Észszerű lépéseket teszünk annak érdekében, hogy személyes adataihoz kizárólag az Autodesk azon munkavállalói, vállalkozói és megbízottjai férjenek hozzá, akiknek kijelölt feladataik elvégzéséhez azokat ismerniük kell.

Az Ön jogai és jogérvényesítési lehetőségei

Önnek joga van személyes adataihoz hozzáférni, azokat naprakészen tartani, törölni, azokról másolatot kérni, illetve a felhasználásukat korlátozni. Ha a személyes adatait az Ön hozzájárulása alapján kezeljük, akkor azt bármikor visszavonhatja.

Személyes adatai és az alkalmazásainkat használó tartalmak kezeléséhez kérjük, jelentkezzen be fiókjába. Törölheti is a személyes adatait, és megszüntetheti a fiókját. Jogi és belső üzleti célokból (mint például a csalások megelőzése) – az alkalmazandó jogszabályoknak megfelelően – bizonyos adatokat megőrizhetünk Önnel kapcsolatban.

Ha másolatot szeretne kérni a fiókjával kapcsolatosan tárolt személyes adatairól, kérjük, töltse ki ezt az űrlapot. Az alkalmazandó jogszabályi előírásoknak megfelelően, mielőtt kérését teljesítjük, megkérhetjük, hogy igazolja személyazonosságát, továbbá a kért személyes adat jellegétől függően egyéb formában történő igazolást is kérhetünk.

A magánszemélyek adataira vonatkozóan egyes jogrendszerek további jogokat biztosítanak.
Lakóhelyétől vagy az alkalmazandó jogtól függően Ön az alábbi jogokkal rendelkezhet:

  • tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen;

  • amennyiben szükséges, kérheti személyes adatai zárolását vagy anonimizálását;

  • másolatot kérhet személyes adatai harmadik személy részére történő továbbítása érdekében;

  • letilthat bizonyos közvetlen üzletszerzési célú kommunikációkat;

  • bizonyos esetekben megtilthatja személyes adatai harmadik személlyel való közlését;

  • áru vagy szolgáltatás nem tagadható meg Öntől a jogai gyakorlása miatt, ugyanakkor elképzelhető, hogy ilyen esetben – az alkalmazandó jogszabályoknak megfelelően – eltérő szintű szolgáltatást nyújtunk, illetve eltérő mértékű díjat vagy árat számítunk fel Önnek;

  • panaszt nyújthat be a tartózkodási helye szerint joghatósággal rendelkező adatvédelmi hatósághoz.

A fenti jogokat bizonyos esetekben a helyi jogszabályok korlátozhatják. Például előfordulhat, hogy Ön a személyes adatai törlését kéri tőlünk, de az Ön által kért tranzakció befejezéséhez, a jogszabályban előírt kötelezettségeink teljesítéséhez vagy egyéb üzleti célok meghatározott körének elérése érdekében, a jogszabályok felhatalmazása vagy előírása alapján az adatokat meg kell őriznünk. Jogai gyakorlásához kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot itt.

Amikor az adatkezelésre ügyfeleink megbízásából kerül sor, kérését továbbíthatjuk az érintett ügyfélnek, és együttműködhetünk a kérés kezelésében az ügyféllel kötött különleges megállapodásunk alapján.

Kérjük Kalifornia állam lakosait, hogy a Kalifornia állam törvényei alapján fennálló jogaikkal kapcsolatos további információkért olvassák el az „Adatvédelmi jogok Kalifornia államban” című részt.

Az Autodesk adattárolási és adatmegőrzési gyakorlata

Személyes adatait szervereinken és szolgáltatóink szerverein tároljuk. Mivel az Autodesk és szolgáltatói szervereiket a világ számos részén üzemeltetik, személyes adatai országhatárokon átnyúlóan is továbbításra, és az Ön országának vagy régiójának területén kívül is tárolásra kerülhetnek.

Személyes adatait addig tároljuk, ameddig az az Ön által használt alkalmazások biztosításához, jogos követelés megállapításához, gyakorlásához, illetve védelméhez, valamint az Autodesk jogszabályi kötelezettségeinek betartásához szükséges. Az adatok biztonsági, illetve az üzleti folytonosság biztosítását szolgáló másolatokban ennél tovább is fennmaradhatnak.

Személyes adatok továbbítása országhatárokon keresztül

Globális vállalatként országhatárokon át is továbbítjuk személyes adatait, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően.

Amikor adatait az Európai Gazdasági Térségben (EGT), Svájcban vagy az Egyesült Királyságban található valamely leányvállalatunktól az Egyesült Államokba vagy az ETG-ből az EGT-n kívüli egyéb országba továbbítjuk, a továbbításhoz megfelelő védelmet biztosító alábbi jogi keretrendszerek közül egyet vagy többet alkamazunk: EU-USA adatvédelmi pajzs, Svájc-USA adatvédelmi pajzs, valamint az Európai Bizottság által elfogadott általános szerződési feltételek. Az Autodesk által az adatok nemzetközi határokon átnyúló adattovábbításhoz használt adattovábbítási módszerekről szóló dokumentumok másolatának megtekintésére vonatkozó jogok gyakorlása érdekében, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségen.

Az Autodesk megfelel az EU-USA adatvédelmi pajzs keretrendszernek és a Svájc-USA adatvédelmi pajzs keretrendszernek („Adatvédelmi Pajzs”), ahogyan azt az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma az Adatvédelmi Pajzs alapján az EGT-ből, az Egyesült Királyságból, és/vagy Svájcból az Egyesült Államokba továbbított személyes adatok gyűjtésére, felhasználására és megőrzésére vonatkozóan előírja.  Az Autodesk igazolta a Kereskedelmi Minisztérium felé, hogy ezekre az adatokra vonatkozóan az Adatvédelmi pajzs alapelveit betartja.  A jelen Adatkezelési nyilatkozatban foglalt feltételek és az Adatvédelmi Pajzs elvei közti ellentmondás esetén az Adatvédelmi Pajzs az irányadó.  Amennyiben szeretne többet megtudni az Adatvédelmi Pajzs programról és szeretné megtekinteni az igazolásunkat, kérjük, látogasson el a https://www.privacyshield.gov/ oldalra és olvassa el Adatvédelmi Pajzs nyilatkozatunkat.

Az Autodesk marketing- és reklámtevékenysége

Analitikai eszközöket használunk, és egy vagy több olyan hirdetési hálózattal (hirdetési partnerek) is együttműködünk, amelyek sütiket vagy más eszközöket használnak az alkalmazás látogatóiról való adatgyűjtéshez, hirdetések elhelyezéséhez, továbbá a hirdetések és marketingkampányok eredményeinek nyomon követéséhez. Ezekkel az eszközökkel az Autodesk és/vagy hirdetési partnerei adatokat gyűjthetnek az alkalmazás látogatóitól, például a felkeresett webhelyekről, arról, hogy hogyan, mikor és miért került sor az alkalmazások használatára, továbbá a marketingpreferenciákról, az IP-címekről, az eszközök azonosítóiról és a böngészőkkel kapcsolatos információkról. Ezeket az információkat használják fel a személyre szabott hirdetések megjelenítéséhez az alkalmazásokban és a webhelyeken, egy adott hirdetés egyedi és ismétlődő megtekintései számának kiszámításához és irányításához, a látogató érdeklődéséhez kapcsolódó hirdetések megjelenítéséhez és a hirdetési kampányok hatékonyságának méréséhez. A fenti tevékenységekhez az Ön személyes adatait jogos érdekeink előmozdítása érdekében, vagy szükség esetén az Ön hozzájárulása alapján kezeljük.

Ön a Digital Advertising Alliance Your AdChoices eszközének használatával kizárhatja, hogy adatait a hirdetési partnerek online viselkedésen alapuló hirdetések közvetítéséhez felhasználják. Ha böngészője a harmadik személyektől származó sütiket nem fogadja el, előfordulhat, hogy a YourAdChoices eszköz nem fog működni; továbbá ha a sütiket törli, vagy ha másik böngészőt vagy másik számítógépet használ, akkor a fenti kizárás megújításához ismételten használnia kell a YourAdChoices eszközt.

A fent leírtak szerint weboldalunk sütibeállításait is módosíthatja itt. Kérjük, ne feledje, hogy ezeknek a beállításoknak a visszaállításához az Ön által használt minden egyes eszköz valamennyi böngészőjében szükség lehet a sütik törlésére.

Az Autodesk a „ne kövess” („do not track”) üzenetekre jelenleg nem válaszol.

Az Autodesk gyermekek és tanulók adatainak védelmére vonatkozó gyakorlata

Mi az Autodesknél nagyon fontosnak tartjuk a gyermekek adatainak védelmét.

Számos alkalmazásunkat a nagyközönségnek szánjuk, és felnőtt felhasználók számára terveztük. Ezekkel az alkalmazásokkal kapcsolatosan tudatosan nem gyűjtünk gyermekektől személyes adatokat.

Egyes alkalmazásainkat kifejezetten gyermekeknek terveztük, és ezek megfelelőek a gyermekkorú felhasználók számára. Az ilyen alkalmazásokból gyűjtött személyes adatokra a Gyermekekre vonatkozó adatkezelési nyilatkozat vonatkozik. A Gyermekekre vonatkozó adatkezelési nyilatkozat és a jelen Adatkezelési nyilatkozat rendelkezései közötti ellentmondás esetén a Gyermekekre vonatkozó adatkezelési nyilatkozat az irányadó a gyermekek személyes adatainak kezelésére. További információkért kérjük, olvassa el a Gyermekekre vonatkozó adatkezelési nyilatkozatot.

Az Ön által megadott személyes adatok nyilvános megjelenítése

Kérjük, hogy mindig körültekintően döntsön adatainak közlésével kapcsolatban, az Autodesk alkalmazásai esetében is. Alkalmazásaink lehetővé tehetik olyan tartalmak – például hozzászólások, kedvelések – közzétételét, amelyek a nyilvánosság számára is láthatók.

Bizonyos esetekben Ön korlátozhatja, hogy ki láthatja az Ön által megosztott információkat vagy tartalmakat, valamint ki férhet hozzá azokhoz. Más esetekben az információ és tartalom a regisztrált felhasználók, vagy akár a nyilvánosság számára is elérhető lesz. Az Ön neve, felhasználóneve, profilképe vagy e-mail-címe (különösen, ha az egyben a felhasználóneve is) megjelenhet azon üzenetek vagy egyéb tartalmak mellett, amelyeket az alkalmazásainkon és webhelyeinken keresztül megoszt.

Amennyiben olyan információkat tesz közzé, amelyeket nem szeretne mindenki számára elérhetővé tenni, győződjön meg arról, hogy olyan alkalmazást használ, amely lehetővé teszi Önnek, hogy ellenőrizze, kik láthatják a közzétett információt.

Az Adatkezelési nyilatkozat változásai

A jelen Adatkezelési nyilatkozatot módosíthatjuk annak érdekében, hogy megfeleljen a jogszabályokban, az adatkezelési gyakorlatunkban vagy vállalkozásunk jellemzőiben bekövetkezett változásoknak.
A frissített Adatvédelmi nyilatkozatot a Trust Centerben tekintheti meg itt. Feltüntetjük az Adatkezelési nyilatkozat legkésőbbi frissítésének dátumát, hogy Ön tájékozódhasson arról, mikor került sor módosításra. Amennyiben az Adatkezelési nyilatkozatban érdemi módosításokat hajtunk végre, törekedni fogunk arra, hogy a weboldalunkon vagy szolgáltatásainkban jól látható értesítés útján vagy e-mailben tájékoztassuk Önt, mielőtt ezek a változások hatályba lépnek.

Elérhetőségeink

Ha szeretne velünk kapcsolatba lépni, akkor azt az alábbi elérhetőségeken teheti meg. Kérjük, adja meg az alkalmazás nevét, amellyel kapcsolatban keres minket:

E-mailben: privacy.questions@autodesk.com

Levélben:

Privacy Questions

Autodesk, Inc.

The Landmark @ One Market

Suite 500

San Francisco, CA 94105

Amerikai Egyesült Államok

Adatvédelmi tisztviselő: Ha az adatvédelmi tisztviselőnkkel szeretne kapcsolatba lépni, akkor az alábbi kapcsolattartási adatokat használja: DPO@autodesk.com.

Kihez fordulhat kérdésével vagy aggályával?

Elkötelezettek vagyunk a mellett, hogy Önnel együttműködve bármilyen adatvédelemmel kapcsolatos panaszra vagy aggályra méltányos megoldást találjunk. Ha azonban úgy gondolja, hogy a panaszával vagy aggályaival kapcsolatban nem tudunk a segítségére lenni, joga van panaszt benyújtani az Amerikai Egyesült Államok adatvédelmi hatóságához és/vagy az illetékes európai felügyeleti hatósághoz, vagy annak az Ön lakóhelye szerinti megfelelőjéhez.

Adatvédelmi jogok Kalifornia államban

Kalifornia állam törvényei szerint a személyes adatok harmadik személyekkel való visszterhes közlését értékesítésnek kell tekinteni, akkor is, ha pénzmozgás nem történt. Kalifornia állam törvényei értelmében az Autodesk személyes adatokat nem értékesít.

Az Ön jogai és választási lehetőségei című részben számos Önt megillető jogosultságot részleteztünk. Amennyiben Ön Kalifornia államban él, bizonyos adataihoz jogosult hozzáférni, jogosult tájékoztatást kérni adatainak kezeléséről, kérheti személyes adatainak törlését, valamint jogainak gyakorlása miatt Öntől áruk vagy szolgáltatások nyújtása nem tagadható meg. Ezeket a jogokat e-mail küldése útján gyakorolhatja a privacy.questions@autodesk.com e-mail-címen. Ha másolatot szeretne kérni a felhasználói fiókjával kapcsolatosan tárolt személyes adatokról, azt ezen űrlap benyújtásával is megteheti.