TILIEN HALLINTA JÄRJESTELMÄNVALVOJILLE

Käyttäjien lisääminen ja poistaminen


Järjestelmänvalvojat lisäävät ja poistavat käyttäjiä tiimeihin ja tiimeistä. Tiimi on keskeinen paikka, jossa järjestelmänvalvojat hallitsevat käyttäjiä, tehtäviä ja asetuksia. Tiimiin kuuluu Autodesk Account -tilin kautta lisättyjä käyttäjiä, vieraskäyttäjiä ja Autodeskin pilviyhteistyötuotteiden parissa työskenteleviä käyttäjiä. (Katso lisätietoa tiimeistä Tiimien hallinta -kohdasta.)

 

Järjestelmänvalvoja voi antaa käyttäjille Autodesk-tuotteiden ja -palveluiden käyttöoikeuden seuraavin tavoin:

  • Kutsu käyttäjiä yksitellen tai tuo heidät kerralla Autodesk Account -tilin kautta. Jos käyttäjillä ei ole ennestään Autodesk Account -tiliä, he saavat vahvistussähköpostin, jossa on linkki tilin luomiseen omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla.
  • Lisää käyttäjät automaattisesti just-in-time (JIT) -provisioinnin avulla kertakirjautumista (SSO) hyödyntäen. JIT-provisiointi luo automaattisesti tilit uusille käyttäjille ja lisää heidät tiimiisi, kun he kirjautuvat Autodeskiin ensimmäistä kertaa kertakirjautumisella. Lisätietoja on ohjeaiheessa Miten JIT-provisiointi toimii?
  • Lisää käyttäjät hakemistosynkronoinnin avulla. Hakemistosynkronoinnin avulla voit luoda organisaatiosi hakemistoon käyttäjäryhmiä, jotka voidaan synkronoida automaattisesti Autodesk Account -tilille määritetyn tiimisi kanssa. Näin uudet käyttäjät voivat liittyä tiimiisi ilman, että heidän tarvitsee kirjautua sisään tilin luomista varten. Lisätietoja on kohdassa Tietoja Active Directory -synkronoinnista (englanniksi).
  • Lisää käyttäjät keskuksen kautta. Keskuksen avulla voit hallita jäseniä ja heidän käyttöoikeuksiaan, jotta tiimisi voi turvallisesti tallentaa ja jakaa tietoja sekä työstää projekteja Autodeskin yhteistyötuotteilla (tällä hetkellä BIM/ACC, Flow Production Tracking, Forma ja Fusion).

Käyttäjien lisääminen ja poistaminen Autodesk Account-tilille ja -tililtä

Kirjaudu seuraavia toimenpiteitä varten ensin Autodesk Account -tilille osoitteessa manage.autodesk.com.

 

Huomautus: Älä käytä seuraavia menettelyitä uusien tilausten luomiseen tai olemassa olevien tilausten peruuttamiseen. Nämä toiminnot voit tehdä siirtymällä kohtaan Käyttäjäpaikkojen lisääminen ja vähentäminen. Jos haluat palauttaa äskettäin ostetun tilauksen, siirry kohtaan Ota yhteyttä tukeen.


Yksittäisten käyttäjien lisääminen

  1. Valitse siirtymisvalikosta User Management > By User.
  2. Valitse tiimi, johon haluat kutsua käyttäjiä, ja valitse Invite Users.
  3. Kirjoita käyttäjän etu- ja sukunimi sekä sähköpostiosoite.
  4. Napsauta Send Invite -painiketta.
    Käyttäjät, joilla on jo Autodesk Account -tili, näkyvät tiimissäsi vahvistettuina.

     

    Käyttäjät, joilla ei ole olemassa olevaa tiliä, näkyvät tiimissäsi kutsuttuina ja saavat sähköpostikutsun tilin luomiseksi. Kutsutuilla käyttäjillä on seitsemän päivää aikaa luoda tilinsä sähköpostikutsussa olevan linkin kautta.
  5.  

  6. Ohjatun määrityksen tiedoissa, jotka näkyvät tililläsi 30 päivän ajan tilauksen alkamisesta, näkyvät käyttäjät, jotka eivät ole vielä vahvistaneet tilejään. 30 päivän kuluttua voit siirtyä kohtaan User Management > By User tarkistaaksesi, onko käyttäjätilin tila Verified vai Invited.
  7. Jos seitsemän päivän määräaika kuluu umpeen ennen kuin käyttäjä on vahvistanut tilinsä, tarkista, että hänen sähköpostiosoitteensa on oikein, ja lähetä sitten kutsu uudelleen:
    • Siirry kohtaan User Management > By User.
    • Valitse käyttäjä ja valitse Resend Invite.

Huomautus: Jos kyseessä on Premium-palvelupaketti, johon sisältyy kertakirjautuminen (SSO), käyttäjät voidaan lisätä automaattisesti.


Käyttäjäluettelon tuonti

  1. Laadi CSV-tiedosto, joka sisältää enintään 5 000 tuotavaa käyttäjää.
    1. Luo kullekin käyttäjälle yksi rivi.
    2. Luo kolme saraketta: etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite.
      Huomautus: Tiimiin aiemmin lisätyt käyttäjät ohitetaan.
  2. Valitse siirtymisvalikosta User Management > By User.
  3. Valitse tiimi, johon haluat kutsua käyttäjiä, ja valitse Invite Users.
    Huomautus: Jos käytät perinteistä käyttäjähallintaa, katso kohta Käyttäjien lisääminen perinteisessä käyttäjähallinnassa.
  4. Valitse Import-välilehti ja napsauta Upload CSV File -kohtaa. Voit jatkaa työskentelyä, kun tiedosto ladataan palveluun. Näet ilmoituksen, kun tuonti on valmis.

Käyttäjien poistaminen yksittäin

Ensisijaiset, toissijaiset ja kertakirjautumisen järjestelmänvalvojat voivat poistaa käyttäjiä Autodesk Account -tililtä. Käyttäjän poistaminen estää käyttäjän pääsyn tuotteisiin ja palveluihin, mutta se ei poista käyttäjän henkilökohtaista Autodesk Account -tiliä.
 

Käyttäjähallinnasta:

  1. Valitse User Management > By User. (User Management -kohta näkyy vain järjestelmänvalvojille.)
  2. Valitse käyttäjä.
  3. Napsauta Remove User -kuvaketta (käyttäjän yhteystietojen kohdalla näkyvä roskakori).
  4. Napsauta vahvistusikkunassa Remove User -kohtaa.

Huomautus: Ensisijainen järjestelmänvalvoja voidaan poistaa vain, jos hänen järjestelmänvalvojan oikeutensa poistetaan. Kaikki järjestelmänvalvojat voivat poistaa muita toissijaisia ja kertakirjautumisen järjestelmänvalvojia.


Käyttäjien poistaminen erissä

  1. Kirjaudu sisään tilillesi osoitteessa manage.autodesk.com ja valitse User Management > By User.
  2. Napsauta valintaruutua valitaksesi yhden tai useamman käyttäjän. Näkyviin tulee banneri, joka esittää, kuinka monta käyttäjää olet valinnut.
  3. Klikkaa Remove From Team -valintaa.
  4. Klikkaa vahvistusikkunassa Remove.

Huomautus: Et voi poistaa ensisijaisia pääkäyttäjiä tai käyttäjiä, jotka on lisätty hakemistosynkronoinnista (Premium-palvelupaketti).


Pilvipalvelujen yhteistyösivustojen käyttöoikeuden poistaminen

Jotkin yhteistyötuotteet saattavat edellyttää lisävaiheita, jotta pääsy yhteistyösivustoihin ja projektitietoihin voidaan estää.

 

Seuraavassa taulukossa kuvataan sivustojen käyttöoikeudet sen jälkeen, kun käyttäjä on poistettu Autodesk-tiimistä.

Tuote Käyttäjä poistettu Käyttöoikeudet
Autodesk Construction Cloud (ACC) Ei Pysyy aktiivisena.
BIM 360 Ei Pysyy aktiivisena.
Fusion Kyllä Ei aktiivinen. Ei voi käyttää sivuston tietoja.
Info360 Ei Pysyy aktiivisena.
Flow Production Tracking Kyllä Ei aktiivinen. Ei voi käyttää sivuston tietoja.
Forma Kyllä Ei aktiivinen. Ei voi käyttää sivuston tietoja.
Tandem Ei Pysyy aktiivisena.
Upchain Ei Pysyy aktiivisena.

Jos poistettu käyttäjä pysyy aktiivisena, ota yhteyttä yhteistyösivuston järjestelmänvalvojaan, jotta sivuston käyttäjä voidaan poistaa käytöstä tai poistaa kokonaan.

 

Katso käyttöoikeuksien hallintaohjeet yhteistyötuotteen ohjeesta. Jos haluat hallita jäsenen tilaa BIM 360:ssä tai ACC:ssä, katso tilin jäsenten hallinta.


Tarvitsetko apua? Kysy Autodesk Assistantilta!

Assistant voi auttaa sinua löytämään vastauksia tai ottamaan yhteyttä asiakaspalvelijaan.


Mitä tukitasoja on käytettävissä?

Eri tilaussopimukset tarjoavat erilaisia tukiluokkia. Ota selvää sopimuksesi sisältämän tuen tasosta.

Katso tukitasot