FIÓKKEZELÉS RENDSZERGAZDÁK SZÁMÁRA

Felhasználók hozzáadása és eltávolítása


A rendszergazdák adhatnak hozzá és távolíthatnak el felhasználókat a csapatok esetében. A csapat az a központi hely, ahol a rendszergazdák kezelhetik a felhasználókat, a hozzárendeléseket és a beállításokat. A csapat tartalmazza az Autodesk Account-fiókon keresztül hozzáadott felhasználókat, a vendégfelhasználókat és az Autodesk felhőalapú együttműködési termékeiben dolgozó felhasználókat. A csapatokkal kapcsolatos további információért lásd: Csapatok kezelése.

 

A rendszergazdák a következő módokon biztosíthatnak hozzáférést a felhasználók számára az Autodesk-termékekhez és -szolgáltatásokhoz:

  • Felhasználók meghívása egyénileg vagy tömeges importálás az Autodesk Account-fiókon keresztül. Ha a felhasználók még nem rendelkeznek Autodesk Account-fiókkal, megerősítő e-mailt kapnak egy hivatkozással, hogy saját e-mail-címükkel és jelszavukkal fiókot hozhassanak létre.
  • Automatikus hozzáadás just-in-time (JIT-) kiépítéssel, egyszeri bejelentkezéssel (SSO-val). A JIT-kiépítés automatikusan létrehoz fiókokat az új felhasználóknak, és hozzáadja őket a csapathoz, amikor először jelentkeznek be az Autodeskhez SSO-val. További információ: A JIT-kiépítés működése
  • Hozzáadás címtár-szinkronizálás segítségével. A címtár-szinkronizálás segítségével felhasználói csoportokat hozhat létre a szervezet könyvtárában, amelyek automatikusan szinkronizálhatók a csapatával az Autodesk Account-fiókban. Így új felhasználók is csatlakozhatnak a csapathoz anélkül, hogy be kellene jelentkezniük a fiókjuk létrehozásához. További információ: Az Active Directory-szinkronizálás működése (angol).
  • Hozzáadás csomópontokon keresztül. Csomópont használatával kezelheti a tagokat és az engedélyeiket, így a csapat biztonságosan tárolhatja és oszthatja meg az adatokat, illetve dolgozhat a projekteken az Autodesk együttműködési termékeiben (jelenleg BIM/ACC, Flow Production Tracking, Forma és Fusion).

Felhasználók hozzáadása és eltávolítása az Autodesk Account-fiókban

Az alábbi műveletek elvégzéséhez először jelentkezzen be az Autodesk Account-fiókba a manage.autodesk.com webhelyen.

 

Megjegyzés: Ne használja az alábbi eljárásokat új előfizetések létrehozásához vagy meglévő előfizetések lemondásához. Az ilyen műveletek elvégzéséhez lépjen a Munkahelyek hozzáadása vagy eltávolítása oldalra. Ha vissza szeretne mondani egy nemrég megvásárolt előfizetést, lépjen kapcsolatba a támogatással.


Felhasználók hozzáadása egyenként

  1. Válassza a Felhasználókezelés > Felhasználó szerint lehetőséget a navigációs menüben.
  2. Válassza ki azt a csapatot, amelybe felhasználókat szeretne meghívni, majd kattintson a Felhasználók meghívása gombra.
  3. Adja meg a felhasználó vezetéknevét és keresztnevét, valamint e-mail-címét.
  4. Kattintson a Meghívó küldése gombra.
    A meglévő Autodesk Account-fiókkal rendelkező felhasználók Ellenőrzött állapotúként jelennek meg a csapatban.

     

    A meglévő fiókkal nem rendelkező felhasználók Meghívva a csapatba állapotúakként jelennek meg, és e-mailes meghívót kapnak a fiók létrehozásához. A meghívott felhasználóknak hét nap áll rendelkezésükre a fiókjuk létrehozásához az e-mailes meghívóban található hivatkozáson keresztül.
  5.  

  6. Az előfizetés indítását követő 30 napban a fiókban megjelenő irányított beállítási információk azonosítják azokat a felhasználókat, akik még nem igazolták a fiókjukat. 30 nap után a Felhasználókezelés > Felhasználó szerint területen tekintheti meg, hogy egy felhasználói fiók állapota Ellenőrizve vagy Meghívva.
  7. Ha a hétnapos időszak letelt anélkül, hogy a felhasználó igazolta volna a fiókját, ellenőrizze e-mail-címét, és küldje el újra a meghívót:
    • Lépjen a Felhasználókezelés > Felhasználó szerint területre
    • Válassza ki a felhasználót, majd kattintson a Meghívás újraküldése gombra.

Megjegyzés: Ha Premium vagy Enterprise csomaggal rendelkezik SSO-val (egyszeri bejelentkezéssel), a felhasználók automatikusan hozzáadhatók.


Felhasználólista importálása

  1. Készítsen elő egy legfeljebb 5000 importálni kívánt felhasználót tartalmazó CSV-fájlt.
    1. Külön sort adjon meg minden felhasználóhoz.
    2. Adjon meg három oszlopot: Keresztnév, Vezetéknév és E-mail-cím.
      Megjegyzés: A már a csapatban lévő felhasználókat figyelmen kívül hagyja a rendszer.
  2. Válassza a Felhasználókezelés > Felhasználó szerint lehetőséget a navigációs menüben.
  3. Válassza ki azt a csapatot, amelybe felhasználókat szeretne meghívni, majd kattintson a Felhasználók meghívása gombra.
    Megjegyzés: Ha klasszikus felhasználókezelést használ, lásd: Felhasználók hozzáadása a klasszikus felhasználókezelésben.
  4. Válassza az Importálás lapot, majd kattintson a CSV-fájl feltöltése gombra. A fájl feltöltése közben folytathatja a munkát. Az importálás befejezésekor egy értesítés jelenik meg.

Felhasználók eltávolítása egyenként

Az elsődleges, másodlagos és egyszeri bejelentkezési (SSO-) rendszergazdák eltávolíthatnak felhasználókat az Autodesk Account-fiókból. A felhasználók eltávolítása megszünteti a termékekhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférésüket, de nem törli a személyes Autodesk Account-fiókjukat.
 

A Felhasználókezelésnél

  1. Válassza a Felhasználókezelés > Felhasználó szerint lehetőséget (csak akkor láthatja a Felhasználókezelést, ha rendszergazda).
  2. Válasszon ki egy felhasználót.
  3. Kattintson a Felhasználó eltávolítása ikonra (a felhasználó kapcsolattartási adatainál látható kuka ikon).
  4. A jóváhagyási ablakban kattintson a Felhasználó eltávolítása gombra.

Megjegyzés: Az elsődleges rendszergazdák csak a rendszergazdai jogosultságaik eltávolítását követően távolíthatók el. Minden rendszergazda eltávolíthat más másodlagos és SSO-rendszergazdákat.


Több felhasználó eltávolítása egyszerre

  1. Jelentkezzen be a fiókjába a manage.autodesk.com webhelyen, és kattintson a Felhasználókezelés > Felhasználó szerint elemre.
  2. Kattintson a jelölőnégyzetre egy vagy több felhasználó kiválasztásához. Megjelenik egy fejléc, amely megmutatja, hány felhasználót választott ki.
  3. Kattintson az Eltávolítás a csoportból gombra.
  4. A jóváhagyási ablakban kattintson az Eltávolítás gombra.

Megjegyzés: Elsődleges rendszergazdákat vagy címtár-szinkronizálással (Premium csomag) hozzáadott felhasználókat nem távolíthat el.


A felhőalapú együttműködési webhelyekhez való hozzáférés eltávolítása

Bizonyos együttműködési termékek esetén előfordulhat, hogy további lépéseket kell tennie az együttműködési webhelyekhez és a projektadatokhoz való hozzáférés letiltásához.

 

Az alábbi táblázat a webhelyelérést ismerteti egy felhasználó Autodesk-csapatból való eltávolítása után.

Termék Felhasználó letiltva Felhasználói hozzáférés
Autodesk Construction Cloud (ACC) Nem Aktív marad
BIM 360 Nem Aktív marad
Fusion Igen Inaktív. Nem lehet hozzáférni a webhely adataihoz
Info360 Nem Aktív marad
Flow Production Tracking Igen Inaktív. Nem lehet hozzáférni a webhely adataihoz
Forma Igen Inaktív. Nem lehet hozzáférni a webhely adataihoz.
Tandem Nem Aktív marad
Upchain Nem Aktív marad

Ha egy eltávolított felhasználó aktív marad, lépjen kapcsolatba az együttműködési webhely rendszergazdájával a felhasználó a webhelyről történő eltávolításához vagy letiltásához.

 

A felhasználói hozzáférés kezelésével kapcsolatos utasításokért tekintse meg az együttműködési termék súgóját. A tagállapot kezeléséhez a BIM 360-ban vagy az ACC-ben lásd a fióktagok kezelését.


Segítségre van szüksége? Az Autodesk Assistant a rendelkezésére áll!

Az Assistant segít válaszokat találni a kérdéseire, vagy felvenni a kapcsolatot egy ügyfélszolgálati munkatárssal.


Milyen támogatási szinttel rendelkezik?

A különböző előfizetési csomagok különböző támogatási kategóriákat kínálnak. Ismerje meg, hogy milyen szintű támogatás elérhető a csomaghoz.

Támogatási szintek megtekintése